Menu 

Ako ste ikada otišli u teretanu i vežbali sa nekim ko se prilično razume u fitnes onda ste morali čuti da je najbolji lek za upalu mišića još jedan odrađen trening. Mi vam otkrivamo i neke tajne koje će vam dodatno pomoći.

Ako ste nedavno počeli da se bavite fitnesom, trčanjem ili vežbanjem na spravama onda se sigurno suočavate sa bolnim upalama mišića. Ali, da vas utešimo, to je znak da vežbanje deluje i da sve što radite ima ili će imati efekta u dogledno vreme. Mi vam otkrivamo kako de se rešite upale mišića brzo i efikasno.

7824288944_f8e5388e6f_z

Sok od višanja. Ovo je sigurno najbolji napitak koji možete popiti nakon vežbanja, jer višnje dokazano imaju antiupala i analgetska svojstva. Bogate su antioksidantima i sigurno će vam pomoći da upala mišića bude manje bolna.

Kafa. Ako planirate vežbanje ujutro po buđenju onda bi bilo dobro da pre vežbanja popijete kafu. Istraživanja su dokazala da pijenje kafe pre vežbanja smanjuje mogućnost od upala, ali i zamor koji bi mogao doći posle odrađenog treninga. Kofein ukoliko se koristi u umerenim količinima ne donosi nuspojave, a stručnjaci preporučuju dve šoljice pre treninga.

Led. Topla opuštajuća kupka će vam možda priuštiti trenutno olkšanje, ali led je taj koji zaista pomaže. Ledene kupke su nešto što koriste profesionalni sportisti jer one sprečavaju daje oštećenje mišića i ubrzavaju zacelenje. Ako beš ne želite leći u kadu punu hladne vode možete koristiti ledene obloge na najviše bolnim delovima tela.

Masaža. Dokazano je da dubinska masaža nakon vežbanja poboljšava protok krvi prema mišićima i ubrzava uklanjanje upalnih hemikalija koje inače uzrokuju bol u mišićima. Da bi masaža bila efikasna prvo je potrebno masirati deo ispod i iznad bolnog dela pa onda i sam bolni deo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar