Menu 

Odlazak na godišnji odmor, ne znači da treba da zapostavite vežbanje. Pokušajte raditi ove jednostavne i zabavne “vodene vežbe” koje će se svideti čak i vašoj deci.

vežbe u vodi

Čak i ako čuvate decu u nekom plićaku, ove vežbe možete raditi bez problema. Na kraju krajeva, možete ih uključiti da vežbaju sa vama.

  1.  Hodanje u vodi može biti sjajna vežba, jer ćete od vode osećati otpor, a mišići nogu će biti poprilično aktivni. Neka vam voda dođe negde do prsa, uzmite vašeg mališana u naručje i šetajte kroz vodu.
  2. Svaki put kad ležite u plićaku to je dobra prilika za vežbanje mišića nogu i stomaka. Lezite na leđa, podignite noge od dna i naizmeično podižite levu i desnu nogu, vežbajući trbušne mišiće.
  3. Sklekovi u vodi će biti posebno zabavni, činiće vam se lakšima. Jednostavno leziite potrbuške u plićak i odgurujte se dlanovima prema gore i pustita da vas voda nosi.
  4. Stanite uz rub bazena ili obale, stavite laktove na rub, a noge izbacujte unazad, energično. Ovo je sjajna vežba za jačanje butina, a sigurni smo da će i vaša deca želeti da je ponove.
  5. Ako su vam deca malena i ne znaju plivati bacajte ih u vazduh dok ste u vodi i hvatajte i pri samoj površini da ih voda zaprska, a ukoliko su plivači bacajte ih u vodu neka plivaju do vas, pa opet dok im ne dosadi. To će za decu biti sjajna zabava, a vama sjajna vežba.
  6. Uzmite dete u naručje, neka vas čvrsto zagrli i obuhvati nožicama, a vi polako radite čučnjeve, tako da oboje zagnjurite ili da vam voda dođe do vrata. Ovo je sjajna vežba za ceo donji deo tela.
  7. I na kraju, ukoliko je vaše dete dobar plivač, zajedno plivajte što više možete.

Uživajte ovo leto sa vašom decom, a pokušajte i “Vežbajte sa vašim psom”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar