Menu 

Ako želite skinuti kilograme, oblikovati mišiće ili poboljšati vaše navike u ishrani, kardio vežbe su uvek sjajan izbor. Mi smo vam pronašli sedam vrsta kardio vežbi, pronađite se i odredite koje vam najviše pašu.

Kardio vežbe su sjajne. Pokazale su se učinkovitije od anaerobnih vežbi (dizanje utega) kada je u pitanju kontrola apetita. Povećavaju izdržljivost, sagorevaju više kalorija, a mogu da se upražnjavaju na mnogo različitih načina.

Mnogo je različitih metoda za podizanje nivoa disanja i rada srca na duže vreme. Neki gube više kalorija, ali mnogo je drugih razloga zbog koje biste trebali razmotriti kad su u pitanju kardio vežbe.

Kad je u pitanju gubitak kilograma ishrana igra naravno najveću ulogu, ali odgovarajuće vežbe mogu da transformišu vaše ponašanje kada je hrana u pitanju. Generalno pravilo jeste što intenzivnije vežbate veće su šanse da ćete se zdravije hraniti.

Hodanje

Kad je hodanje u pitanju, mnogi se odlučuju na ovaj vid vežbe. Razlozi su što to svi mogu raditi, ne iziskuje veliki napor, ne zahteva posebnu opremu, možete je upražnjavati u društvu nezavisno od vremena. Deluje opuštajuće.

Negativne strane ove vežbe su što baš ne sagoreva kalorije, nema nekog efekta u suzbijanju apetita. Zdravo jeste, ali ne kao neke intenzivnije vežbe. Hodanje sagoreva nekoliko kalorija manje od trčanja po kilometru, ali vam treba puno više vremena da pređete taj kilometar.

Trčanje

Trčanje je apsolutno najbolji način za sagorevanje masti, takođe ga možete upražnjavati sa prijateljima ili članovima porodice, sjajan je kontrolor apetita.

Problemi su što je trčanje veoma teško, može biti veoma bolno i ako niste pažljivi veoma lako može doći do povreda. Zahteva posebnu obuću i odeću, posebno za one, koji trče bez obzira na vremenske prilike.

Kućne vežbe putem DVD-a

Ovo je jeftin način vežbanja, postoje čak i potpuno besplatne verzije na internetu. Sjajno za one koji imaju malu decu, a nemaju gde da ih ostave. Treba samo da odaberete onaj program koji vam najviše odgovara.

Kad je ovakav vid vežbanja u pitanju motivacije može da predstavlja veliki problem. Istraživanja su pokazala da oni koji vežbaju sami kod kuće imaju najlošije rezultate.

By: andy_c

By: andy_c

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla je veoma ugodan vid fizičke aktivnosti za većinu ljudi. Ovo je koristan i ekonomičan način transporta, efektno sagoreva kalorije i podiže formu bilo da vozite sobno ili obično biciklo.

Negativno je to što ga ne možete voziti cele godine, deluje na samo donji deo tela i može postati veoma skup sport ako postanete „ovisnik“ o skupim biciklima.

Plivanje

Mnogi ga smatraju veoma opuštajućim, ovo je verovatno vežba koja najbolje oslobađa od stresa od svi ostalih. Svi mišići su u pokretu i dobro sagoreva kalorije.

Negativne strane su što iziskuje članstvo u zatvorenim bazenima, može da isuši kožu i oprema za plivanje može biti poprilično skupa.

Aerobne mašine (steper)

Kad radite ovaj način vežbanja ne morate razmišljati o vremenu. Oni kojima manjka motivacije mogu gledati TV za vreme vežbanja, mogućnost povreda zglobova je minimalna.

Problem je što ovaj način vežbe nije baš funkionalan, sagoreva nešto kalorija i zahteva članstvo u teretani.

Časovi aerobika

Ako pronađete dobrog instruktora, ovo je sjajan način za podizanje motivacije. Nakon nekog vremena možete preći u naprednije grupe i sagoreti puno kalorija.

Loše je što može biti veoma skupo i što se morate držati tuđeg rasporeda, ako nemate dovoljno samopouzdanja ovaj način vežbanja u početku može biti zastrašujuć.

Isprobajte sve načine kardio vežbanja i pronađite ono što vam najviše odgovara.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar