Menu 

Voda je u svakom slučaju najbolje piće koje treba da pijete tokom samog vežbanja, a mi vam donosimo nekoliko zdravih predloga za napitke koje treba da pijete nakon vežbanja jer će vam poboljšati rezultate vežbe i ujedno doneti mnoštvo drugih beneficija.

Sok od lubenice. Ovaj napitak će pomoći mišićima da se što pre oporave od naporne vežbe i da se otkucaji srca vrate u normalu. Lubenica je inače veoma bogata amino kiselinama koje su od velikog značaja za opšte zdravlje orgnizma. Sok od lubenice možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane, ali ga bez problema možete napraviti sami. Jednostavno sameljite lubenicu u blenderu ili sokovniku i popijte.

lubnca

Sok od paradajza. Paradajz je veoma bogat likopenom, antioksidantom koji je poznat kao snažan borac protiv slobodnih radikala, ali i kao zaštitnik srca. Sok od paradajza će pomoći mišićima da se što brže oporova i ublažiće bolove.

Sok od višanja. Ima jednak uticaj na organizam kao sok od lubenice i zato ga slobodno pijte nakon vežbanja. Jedina naša preporuka vam je da tražite sokove koji u sebi nemaju dodanih šećera ako niste u mogućnosti da sami napravite sok.

Mleko. Mleko hidrira organizam na jednak način kao i voda ali pored toga daje nam i proteine neophodne da se telo opravi od napora. Mleko se posebno preporučuje nakon intenzivnih treninga izdržljivosti kao što su “crossfit” ili tabata.

vežbanje

Voda. I na kraju nikako ne možemo zaobići vodu koju treba da pijete tokom celog treninga da biste ostali dovoljno hidrirani. U vodu možete dodati i nekoliko listića sveže mente ili uja od peperminta koje ima veoma pozitivan efekat na krvni pritisak i poboljšava disanje tokom napora.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar