Menu 

Život je postao bespoštedna borba sa vremenom i čini nam se da nam najmanje ostaje da se bavimo stvarima koje unapređuju naše zdravlje, kao što je fizička aktivnost. Više nemate izgovora jer vam donosimo vežbe koje ćete moći odraditi za svega 9 minuta i manje.

Teško da postoji osoba koja dnevno neće moći odvojiti 9 minuta za vežbanje. Neka ove vežbe postanu vaša svakodnevna rutina i pospešite zdravlje i rad srca.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-jumping-woman-skipping-rope-park-image18133576

Ako imate samo minut slobodnog vremena iskoristite ga da aktivirate gornji i donji deo tela tako što ćete preskakati uže, marširati energičmo u mestu ili raditi “jumping jacks” vežbe.

Ako imate čak četiri slobodna minuta onda brzo hodajte. Nije važno koliko kratka će biti ta šetnja jer istraživanja su pokazala da intenzitet vežbanja može biti važniji za zdravlje kardiovaskularnog sistema kao i za preventivu gojenju od trajanja. Hodanje mora biti toliko brzo da možete izgovarati reči, ali da ne možete sastaviti punu rečenicu bez uzimanja vazduha.

Za sedam minuta pak možete odraditi pravi mali trening za celo telo. O sedmominutnom treningu pisali smo u tekstu “Oblikujte telo za 7 minuta!” skinite aplikaciju za ovaj trening na vaš mobilni telefon tako da trening možete odraditi gde god da se nađete.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-squat-exercises-strong-sporty-woman-doing-outdoors-fresh-air-park-sunny-spring-day-copy-space-image41034958

Vežbanje sa peškirom

Za devet minuta takođe možete odraditi kompletan trening koji se sastoji od tri vežbe, a kao rekvizit vam može poslužiti peškir.

Za početak radite čučnjeve, ali tako da između ruku držite zategnut peškir, ruke podignite visoko iznad glave i radite standardne čučnjeve. Odradite onoliko ponavljanja koliko možete.

Druga vežba je da urolate peškir i položite ga na zemlju, a zatim ga preskačete sa strane, skupljenih stopala. Napravite 20 ponavljanja.

Treća vežba su polusklekovi. Stanite u položaj skleka,dlanovi su na podlozi odmah ispod ramena, laktovi su savijeni, održavate se na podlozi na rukama i vrhovima nožnih prstiju. Noge i leđa treba da su ravni, a trbušni mišići stisnuti. Zadržite se u tom položaju 3-5 sekundi, a zatim se lagano spustite na pod. Odmorite se kratko pa ponovite još četiri puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar