Menu 

Ako spadate među one koji ne vole odlaske u teretanu i kojima nikako ne odgovaraju grupni časovi aerobika, pilatesa ili joge, na pravom ste mestu. Donosimo vam vežbe koje možete raditi gde god poželite, u kući, parku, kancelariji,…

U današnje vreme, kad je u pitanju fizička aktivnost, najveći izazov nije započeti, već pronaći vreme. Ako nemate vremena za odlaske na grupne časove aerobika koji se ne mogu prilagođavati vašem rasporedu dan započnite sa nekoliko vežbi koje možete raditi u vašem domu i to bez ikakve posebne opreme.

Uvucite koleno i zarotirajte se

takinFoto: thebellyfitclub

Ova vežba će vas zagrejati i osnažiti srž tela. Stanite u početnu poziciju na sve četiri. Stavite levi dlan na levu stranu glave, sagnite glavu prema unutra, a desno koleno uvucite sve do grudnog koša, skupite se koliko možete, da se lakat i koleno dodiruju. Nakon toga, izbacite desnu nogu prema vani, da bude ravna, a glavu i levu ruku zarotirajte u levu stranu, a lakat podignite prema gore. Ponovite po šest puta sa svake strane.

Ravni štap

http://www.dreamstime.com/stock-photos-yoga-plank-pose-woman-doing-series-same-model-available-image36637733

Stanite u poziciju visokog štapa, oslanjate se na dlanove i vrhove prstiju na stopalima, kičma je ravna, pogled usmeren u pod, noge skupljene i ravne, ruke raširene u širinu ramena. Ako po prvi put izvodite ovu, da bi vam bilo lakše raširite noge i ostanite u ovom položaju što duže možete. Ako ste već radili ovu vežbu i imate iskustva da biste vežbali unutrašnju stranu bedera iz ove pozicije skupljajte i širite stopala.

Trčanje u mestu

Trčite ili hodajte u mestu, radeći rukama kao da stvarno trčite, a poslednjih 15 sekundi sprintajte dok ne uzgubite dah da bi sagoreli što više kalorija.

Žabice

žabica

Foto:http://www.fitbie.com

Stanite u počtni položaj tako da čučnete, sa nogama raširenim sa strana, zadnjice je blizu poda, leđa ravna, a ruke napred. Iz tog položaja pokušajte skočiti što više u visinu i u skoku se rotirajte prvo na levu pa na desnu stranu.

Burpees

burpee

Foto:http://tbfn.info/burpees

Burpees je vežba kojom pokrećete gotovo sve mišiće. Čučnite, spustite dlanove na pod, pa noge izbacite prema nazad, da dođete u poziciju kao da ćete napraviti sklek, spustite telo na pod, ne poduižući dlanove, a zatim se odgurnite rukam, naglo skočite i napravite „jumping jack“.

Trbušnjaci

http://www.dreamstime.com/stock-images-beautiful-woman-doing-abdominal-crunches-white-background-image29906334

Lezite na leđa, noge podignite, kolena svijte tako da vam potkolenice budu paralelne sa podom, ruke stavite iznad glave. Sa izdahom podignite glavu i ramena od poda, a sa udahom se spuštajte.

Vožnja bicikla

http://www.dreamstime.com/stock-image-doing-crunches-gym-class-beautiful-young-women-image35912141

Lezite na pod, ruke stavite iznad glave, noge ravne podignite nekoliko centimetara od poda i krenite sa vožnjom koja će osnažiti vaše trbušne mišiće. Svijajte levo koleno da vam dođe u visinu grudnog koša, a u isto vreme rotirajte desni lakat prema levom kolenu da se gotovo dodiruju. Ponavljajte vežbu sa obe strane dok vas ne zaboli.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar