Menu 

Ako nema načina da sami sebe motivišete za vežbanje i ne znate način na koji to da uradite možda je vreme da potražite pomoć prijatelja.

Kao i sve ostalo i vežbanje je lakše ako ga radite u društvu dragih lica. Ako udružite snage sa vašim prijateljima, rezultati će premašiti sva vaša očekivanja. I zato umesto da se sastajete sa prijateljima na kafama i koktelima, sastanite se na trčanju ili vožnji bicikla i uživajte u rezultatima. Najidealnija grupa za vežbanje je 3-4 osobe.

Evo zašto je lakše vežbati sa prijateljima.

Motivacija

Jedan od najvažnijih faktora vežbanja sa prijateljima je svakako zabava. Budimo realni, nikome nije previše zabvno trčanje na traci u teretani gde nikoga ne poznajete. Kada trčite zajedno sa prijateljima u mogućnosti ste da motivišete jedni druge. Ako znate da vas drug čeka da ujutro u 6 zajedno trčite sigurno ćete ustati iz kreveta.

Takmičenje

Svi koji su jednom bili deca shvatiće koncept ove priče. Prijateljsko nadmetanje može biti veoma motivirajuće. Veoma nam je bitno da svoje rezultate merimo i poredimo.

Odgovornost

Jedan od najsnažnijih načina da ne odustanemo je onaj kada imamo nekoga da nas podseća na naš zacrtani cilj. Prijatelji vam neće dozvoliti da odustanete i slaviće sa vama svaki i najmanji uspeh. Ako ste jutros trčali deset minuta duže razlog za slavlje je tu. S druge strane ako vi kao grupa unajmite profesionalnog trenera, kad podelite troškove ispašće vas puno jeftinije nego da ga vi sami plaćate. Tako da postoji i taj ekonomski aspekt.

Podrška

I na kraju, ono što je svakako najbitnije u ovoj celoj priči jeste podrška koju vam pružaju dragi ljudi i koja vam sigurno neće dozvoliti da odustanete, već će vam dati vetar u leđa da date svoj maksimum. Jer, više nije pitanje da li ćete izneveriti sebe, nego da li ćete izneveriti drage ljude koji u vas veruju.

Pozovite prijatelje i sledeći sastanak im zakažite u teretani.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar