Menu 

Evo još jednog vaskršnjeg projekta koji volimo. Napravite jaja od pahuljica, kornfleksa ili rižinih i napunite ih bombonama.

Ovo je recept kao stvoren za mališane i vaše male goste, koji obožavaju vaskršnje veselje. Zapakujte ova jaja u celofan i zavežite mašnicom, pa poklanjanjte deci kada dođu na vrata da se kucaju jajima.

jaja od zitarica 1

Ideju sa uputstvima smo pronašli na sjatu Instructables gde je recept postavio korisnik sa bloga Craftknowitall. Na fotografijama možete da vidite kako su to uradili na sjatu Sheknows i jedan primer sa Pinteresta.

jaja od zitarica 4Materijal i sastojci:

  • Hrskave rižine pahuljice ili neke slične (ili mrvljeni, usitnjeni kornfleks)
  • Penaste bombone (marshmallows)
  • Puter
  • Ulje
  • Plastična jaja
  • Sitne bombone po izboru

Ovalnu posudu malo premažite uljem, pa u nju stavite 6 šolja (od 250 ml) rižinih pahuljica (ili blago izmrvljenih kukuruznih). Ostavite sa strane.

U šerpi na srednjoj temperaturi pomešajte 2 kašike putera i 4 šolje mini penastih bombona (ili 38 do 40 većih). Zagrejavajte i mešajte dok se penaste bombone ne istope.

Uspite tu mešavinu u rižine pahuljice i dobro izmešajte. Čistim i nauljenim rukama obložite unutrašnjost svakog plastičnog jajeta uljem ili premažite puterom.

jaja od zitarica 2

Jedan deo jajeta ispunite sa malo mešavine sa pahuljicama i napravite udubljenje (kao na fotografijama), pa unutra stavite par bombonica. Isto napravite i sa drugim delom jajeta (i u njega možete staviti bombonice, ali nije obavezno). Spojite polovine, pritisinite, zatvorite jaje.

Otvorite plastično jaje, izvadite dobijeno jaje od pahuljica i ostavite sa strane da se stvrdne. Ponavljajte postupak sa ostatkom smese i pravite jaja dok je ne potrošite, ali se trudite da budete brzi, jer će se smesa sa pahuljicama stvrdnuti, pa će vam biti teško da je oblikujete.

jaja od zitarica 3

Trebali biste dobiti 24 jajeta. Možete umesto običnih koristiti i pahuljice u boji. Slatko, zar ne?

Recept
Ime Recepta
Jaja od pahuljica punjena bombonama
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 34 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Serotonin

    Fina ideja, mada ova poslednja slika deluje kao slika sa deponije papira.

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...