Menu 

Šta za doručak posle Vaskrsa? Može ovaj zanimljivi sendvič? Naravno, uključuje kuvana jaja i kuvanu šunku, koju ste verovatno spremali za Vaskrs.

Ideju i fotografije smo pronašli na blogu Thepioneerwoman.

Uputstva

Ogulite kuvana jaja koja su vam ostala od Vaskrsa. Stavite ih (jedno po jedno) na čistu žicu za hlađenje (ispod nje stavite tanjir ili komad aluminijumske folije), pa pritisnite rukom jaje, da ga izmrvite, usitnite (kao na fotografiji). Uradite to sa nekoliko jaja dok ne dobijete punu posudicu.

Pomešajte jaja sa majonezom, senfom, sosom po želji (može vuster), solju i biberom. U zavisnosti kakve ukuse volite možete dodati i nasceken kisele krastavce, masline i malo ljutog sosa.

Prepolovite orkuglo pecivo po želji i premažite jednu polovinu senfom, a drugu majonezom (pospite sa malo soli i bibera – nije obavezno).

vaskrsnji sendvic 4Na polovinu premazanu senfom stavite krišku sira, pa malo kuvane šunke (ostale od Vaskrsa); a na polovinu sa majonezom komade avokada (nije obavezno) – može i svežih krastavaca. Radi bogatijeg ukusa stavite i koji prsten luka i koju kriškicu paradajza. Na paradajz stavite veliku kašiku salate od jaja (može i više) i premažite.

Ostaje vam stavite još list salate ili spanaća i poklopite drugom polovinom sendviča. Prijatno!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Jagode i banane? Možete samo reći mmmm. Ovo ukusno pecivo uvek možete preliti pudingom, šlagom ili bilo kojim slatkim „dresingom“. Recept