Menu 

Ljuti meksički sos je omiljen među onima koji vole da dodaju malo „vatre“ u svoj obrok. Pročitajte kako da sami napravite svoju domaću meksičku salsu.

Tradicionalno ova salsa se pravi u kamenom avanu sa tučkom, ali blenderi su danas više u upotrebi, pa vam ih i mi preporučujemo.

Potrebno vam je: 2 paradajza, 5 suvih čili paprika ( ili 1 kašika izmrvljenih čili paprika, koje možete naći u marketima), 1 serano papričica, 1 čen belog luka, 1 crveni luk srednje veličine (¾ luka iskoristite da izmiksate sa ostalim sastojcima, a ¼, iseckanu, dodajete na kraju), 1 manji korijander, iseckan, ½ kašičice soli.

Stavite paradajz, čili paprike i serano papričicu u šerpicu sa vodom da se kuvaju na šporetu, na srednjoj temperaturi 5 do 10 minuta.

Izvadite paradajz i papričice iz vode i stavite u blender sa ostalim sastojcima (osim korijandera i one ¼ iseckanog luka, koju ste odvojili sa strane). Sve miksajte dobro dok ne dobijete tečnu smesu.

Sipajte sve u posebnu posudu, dodajte luka i korijandera onoliko koliko ste pripremili ili manje (po želji). Dodajte i soli i sve dobro izmešajte.

Ova salsa može da stoji u frižideru nekoliko dana, ali ako ste ljubitelj ljutih umaka i meksičke kuhinje verujemo da će salsa “planuti” već prvi dan.

Pročitajte i recepte: Domaći sos za pizzu po uputstvu Džejmi Olivera i Napravite čili ulje za 10 minuta.

 

Recept
Ime Recepta
Tradicionalna meksička salsa
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 43 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar