Menu 

Volite lešnike, eurokrem, nutelu? Donosimo vam recept kako da napravite svoj ekstra ukusni namaz sa lešnicima, zdraviju varijantu – bez aditiva, šećera, veštačkih ukusa.

Prvu verziju  lešnik namaza, poput nutele, napravio je 1940. Pjetro Ferero, poslastičar i osnivač Ferrero kompanije. U to vreme bila je oskudica kakaa, jer je trajao Drugi svetski rat, pa je i do čokolade bilo gotovo nemoguće doći. Ferero se dosetio i iskoristio lešnike, kojih je bilo mnogo u italijanskoj regiji Pijemont, da bi proširio proizvodnju čokolade. Ovaj recept za domaći eurokrem je inspirisan upravo Fererovim idejama.

Potrebno vam je:

1 šolje sirovih lešnika

2 kašike sirovog kakaa ili rogača u prahu

1 kašičica vanile

¼ kašičice morske soli

1 kašika meda

1 kašika sirovog kokosovog ulja

Ulje oraha ili lana

U blenderu ili sekcaklici izmiksajte lešnike dok ne dobijete grumenstu masnu smesu. Dodajte kakao ili rogač u prahu, vanilu, so, kokosovo ulje i med, pa sve miksajte dok ne postane glatko. Dodavajte ulje oraha ili lana dok ne dobijete namaz željene gustine.

Naravno, imate opciju da sami povećavate ili smanjujete, po želji, količinu kakaa ili rogača, vanile, soli i zaslađivača. Preporučuje se da natopite lešnike preko noći, pre pravljenja namaza.

Vaš novi namaz kombinujete sa bananama, na tostu, uz mleko – kako god volite.

Pročitajte recept i za još jedan ukusan namaz u tekstu Čokoladni puter sa lešnicima.

Recept
Ime Recepta
Napravite domaći eurokrem
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 31 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Cobi

    Čime zameniti kokosovo ulje?

Napišite komentar

Peciva i Testa

Evo još jednog potpuno neobičnog načina da pripremite omiljenu pizzu. U pitanju su punjeni pizza kapkejksi koje morate probati napraviti za prvu sledeću zabavu ili dečiji rođendan.