Menu 

Ovaj desert predstavlja kombinaciju kolača i sladoleda u divnom miksu koji smo nazvali tortice bombice od sladoleda.

Na ideju je došla Nora sa zanimljivog bloga Naturalnoshing, čija je želja bila da osmisli nešto novo – neobično. Najbolje kod ovog deserta je to što je prilagodljiv. Tako mnogo kombinacija imate na raspolaganju. Zamislite samo koliko je vrsta kolača i vrsta sladoleda, a uz to sve to možete uvaljati u šta god poželite – od kokosa, čokolade, mlevenih oraha, badema, … A fotografije vam govore koliko desert divno izgleda.

sladoled bombica 2Sastojci:

  1. Nekoliko čokoladnih kuglica/kolača*
  2. Vaš omiljeni sladoled (treba vam ¼ šolje sladoleda za 1 kuglicu; 950 ml sladoleda je dovoljno za 16 kuglica).
  3. Posipanje (komadići čokolade, kokos, iseckani ili samleveni orašasti plodovi po izboru, mrvice za torte i kolače, izmrvljeni keksići, iseckano suvo voće, …)
  4. Gumene ili plastične rukavice (da ne biste preneli toplotu sa ruku na sladoled dok ga budete oblikovali, da se ne bi brzo topio)
  5. Tepsija obložena aluminijumskom folijom

* vrsta deserta koji je upotrebljen u ovom receptu dobija se mrvljenjem pečene kore za kolače i mešanjem sa pripremljenim filom da biste dobili kuglice, koje je potrebno posle umočiti u čokoladu. Primer kako da napravite ovaj desert potražite u tekstu Kolači na štapiću u obliku žira. Kada dobijete kuglice ostavite ih da se dobro ohlade i stegnu, pa ih umočite u čokoladu. Tek kada se čokolada stvrdne možete ih upotrebiti u ovom sladoled desertu.

Stavite tepsiju sa folijom u zamrzivač. Pripremljene čokoladne kolač kuglice stavite u zamrzivač na 30 minuta ili ostavite u frižideru da se hlade nekoliko sati.

sladoled bombica 3Izvadite sladoled iz frižidera, pa uz pomoć kašike za sladoled pravite kuglice. Ne moraju biti savršene. Redajte ih na tepsiju, pa stavite u zamrzivač zajedno sa ostatkom sladoleda.

U tanjirić stavite ono što će vam poslužiti za posipanje – u šta ćete uvaljati sladoled kuglice (kokos, mrvice, keks, mlevena plazma, …).

Stavite rukavice. Izvadite par kugli sladoleda i par komada kolač kuglica. Radite brzo – izravnajte sladoled kuglu, stavite na sredinu kolač kuglicu, pa je omotajte sladoledom. Odmah uvaljajte u mrvice, keks ili plazmu, stavite na pripremljenu tespiju sa aluminijumskom folijom i vratite u zamrzivač.

Ponovite sa ostatkom sladoled kugli i kolač kuglica, pa sve čuvajte u posudi sa poklopcem u zamrzivaču do služenja.

sladoled bombica 1

Koju biste vi kombinaciju najradije izabrali?

Pročitajte kako se pravi Sladoled kolač od jagoda i bele čokolade.

Recept
Ime Recepta
Tortice bombice od sladoleda
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 36 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Slasni, hrskavi, sočni, medeni – ovi mafini od zobenih pahuljica su super zakuska i odlični za doručak, a pravite ih u samo par koraka.