Menu 

Jeste li ikad videli one drvene kace u kojima se u stara vremena pravio maslac? Jeste li ikad imali priliku da se uverite koliko je to naporan i dugotrajan proces? To vreme je, na sreću prošlo.

Mi vam danas donosimo recept kako da napravite domaći, kremast maslac, zbog kojeg se, kad ga jednom probate, više nikada nećete vratiti na onaj kupovni. Možda vam pomisao na pravljenje sopstvenog maslaca zvuči previše komplikovano, ali kad pročitate naša uputstva videćete koliko je jednostvano.

Sve što vam je potrebno za domaći maslac jesu dve šolje slatke pavlake sa najmanje 35 % mlečne masti i pola kašičice soli.

Miksajte pavlaku mikserom (najbolje bi bilo da imate onaj koji sam miksa da vas ne zaboli ruka) dok se ne odvoji mleko od maslaca, oko 15 minuta. Uzmite cediljku sa gustim sitom i iscedite maslac od viška tečnosti. Za ovo vam može poslužiti i gusta pelena ili gaza.

Kad ste se rešili viška tečnosti, prebacite maslac u posudu, dodajte so i dobro promešajte. Stavite maslac u posudu i čuvajte u frižideru najviše nedelju dana. Jednostavno, zar ne?

Kad probate ovaj kremasti domaći maslac neće vam pasti na pamet da kupite industrijski.

Recept
Ime Recepta
Kremasti maslac iz vaše kuhinje
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 19 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. vesna

    Moze li se ovakav maslac koristiti za pripremanje kreme za tortu?

    • Jelena Računica Jelena Računica

      Ovako pripremljen maslac koristite kao i svaki drugi. Pozdrav od naše ekipe.

Napišite komentar

Peciva i Testa

Svi mi koji volimo domaća testa imamo svoje recept za kiflice i hleb koje smo nasledili od svojih majki i baka. Danas vam donosimo recept za slatki hleb kako se on priprema u Portugalu.