Menu 

Ove šećerne bombone možete iskoristiti kao ukras, posuti po tortama i kolačima ili ih pojesti. Pročitajte kako da ih napravite.

Potrebna su vam samo 3 sastojka, pa ih i deca, uz vašu pomoć, mogu napraviti. Dobre su za ukras za dečiji rođendan, ali i za slične zabave. Na blogu Pagingfunmums smo pronašli ideju. U osnovi idu 2 do 3 šolje šećera na 1 šolju vode. Trebaju vam još boje za hranu. (S obzirom da je u pitanju mnogo šećera i boja za hranu, ovi štapići vam mogu služiti samo za ukras).

Evo i recepta:

  • 2 do 3 šolje (od 250 ml) belog šećera
  • 1 šolja vode
  • Boje za hranu (po izboru)
  • Ekstrakt po želji (nije obavezno)

Od ostalog materijala još će vam trebati: teglice (ili čaše za šampanjac), štipaljke, drveni ražnjići (ili štapići), šerpa.

Uspite vodu u šerpu i stavite da prokuva. Dodavajte šećer (po pola šolje – sačekajte da se rastvori, pa dodajte još dok ne potrošite sav šećer). Dodajte par kapi ekstrakta po želji.

secerne tvrde bombone 3

Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi – oko 15 minuta. U tanjir stavite malo šećera. Štapiće umočite u tečnu šećernu mešavinu, pa odmah uvaljajte u šećer, da pokrijete, obložite štapić. Ostavite da se štapići u potpunosti osuše – nekoliko minuta. (Važno je budu u potpunosti suvi).

secerne tvrde bombone 4

U svaku čašu šampanjca stavite malo boje za hranu, pa uspite šećerni sirup i promešajte.

secerne tvrde bombone 5

Na štapiće stavite štipaljke, pa ih umočite u čaše, ali namestite tako da ne dodiruju dno (tu vam pomažu štipaljke) i da ne dodiruju starnice čaše.

secerne tvrde bombone 6

Kristali na štapićima (odnosno šećerne bombone) će početi da rastu za 2 do 3 dana, ali poželjno je da ih ostavite tako 2 sedmice. Svakim danom će biti sve veći.

Pokrijte krpom čaše i ostavite na sobnoj temperaturi.

secerne tvrde bombone 2

Posle dve sedmice izvadite štapiće obavijene šećernim bombonama i osatvite da se ocede. I to je to – napravili ste svoje prve tvrde šećerne bombone.

Pročitajte kako se prave Jestive slamčice za sok.

Recept
Ime Recepta
Šećerne bombone kao ukras ili kao slastica
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 14 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Mi jednostavno obožavamo biskvite koji savršeno pašu uz šolju čaja ili kafe. Danas za vas imamo recept za fenomenalni biskvit sa aromom limuna.