Menu 

Sve dok imate krompir u ostavi imate najmanje jednu opciju za večeru. Krompir svi manje-više vole i znaju pripremiti, a mi vam donosimo tri jednostavna načina, čak i za početnike.

Police, pečen u kori sa malo putera ili nešto treće, krompir je uvek dobra opcija kad nemate ideja za večeru. Mi vam donosimo tri jednostavna načina, a koji god da odaberete najvažniji korak ka savršeno pečenom krompiru je da ga dobro operete i izbodete viljuškom.

1. Krompir pečen u rerni

Rernu uključite da se greje na 220C. Krompir (u kori) dobro operite izbodite viljuškom namažite maslinovim uljem i pospite solju i biberom. Možete ih staviti direktno na žicu u rerni ili na tepsiju i pecite 45-60 minuta dok kora ne bude hrskava, a nož bez problema prolazi kroz krompir. Ako želite da vam ljuska bude mekša, krompir zamotajte u aluminijumsku foliju i pratite ista uputstva. U foliji će vam krompir ostati topao ako vam treba vremena da pripremite umak.

2. Krompir iz mikrotalasne

Možda ste mislili da je nemoguće, ali mi dokazujemo suprotno. Premažite krompir sa maslinovim uljem, pospite solju i biberom i izbodite viljuškom, stavite ga u posudu koja je sigurna za korištenje u mikrotalasnoj i pecite na najjačoj temperaturi pet minuta. Nakon toga krompir okrenite i ostavite da se peče još 3-5 minuta. Ukoliko je i nakon tog tvrd dodajte još koji minut za pečenje.

3. Krompir iz električnog kuvala na paru (slow-cooker)

Ovo je najdugotrajniji način, a prednost mu je što ga ujutro pre posla možete staviti da se kuva i da vas čeka toplo pripremljen krompir kad se vratite jer mu je potrebno 8-10 sati da bude gotov. Krompir pripremite na standardan način, zamotajte ga u foliju i stavite u kuvalo, namestite na nisku temperaturu i ostavite 8-10 sati dok ne bude potpuno mekan.

Za ove zimske dane mi vam preporučujemo i da se prisetite satrih dobrih polica. Krompir presecite uzduž na dva dela, dobro posolite i na svaku policu stavite komadić domaće slanine. Pecite oko 45 minuta dok slanina ne postane hrskava, a krompir mekan.

krompir

Uz pečeni krompir poslužite umak od kisele pavlake i kopra ili vlašca ili samo puter i malo belog luka.

Foto: http://www.bloggingoverthyme.com

Recept
Ime Recepta
Tri jednostavne metode za savršeno pečen krompir u ljusci
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 40 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovaj recept je za one dane kada ujutro imate dosta vremena da svojim ukućanim pripremite bogat, ukusan i poseban doručak, a pužići od bobičastog voća i bele čokolade će im...