Menu 

Prelepe ukrasne čokoladne leptiriće možete napraviti u par poteza i to uz pomoć knjige. Sa njima ukrasite rođendanske i druge svečane torte.

Leptiriće nije teško napraviti, a uz to ćete se zabaviti. Fenomenalan su, nežan i romantičan ukras za torte, ali verujemo da bi divno izgledali u posudici na kuglama sladoleda, na čokoladnom sufleu ili pana koti.

Ideju i uputstva smo pronašli na blogu Welivedhappilyeverafter, a potrebno vam je tek malo vežbe sa špricom za kolače.

Sastojci:

  1. Tamna čokolada za kuvanje
  2. Masni providni papir
  3. Malo putera
  4. Šprica za kolače

Nacrtajte uzorak leptira na papiru prvo drvenom olovkom, pa podebljajte crnim markerom. (Vodite se ovim fotografijama).

leptirici cokoladni 5

Stavite papir u otvorenu knjigu (deblju) – presvijte ga malo i umestite tako da liči da leptir širi krila. Preko papira stavite masni papir – takođe ga presavijte malo.

Premažite masni papir sa malo putera da biste bili sigurni da ćete moći leptira lakše odlepiti.

leptirici cokoladni 1

Otopite čokoladu na pari, uspite u špricu, pa crtajte leptira prateći linije na papiru ispod masnog papira. Ako vam je lakše možete ga iscrtati prvo na ravnoj površini, pa sve, dok je čokolada još topla, premestiti u otvorenu knjigu.

leptirici cokoladni 2

Imajte na umu samo da otvor na šprici treba biti poprilično malen. (Možete iscrtavati leptira i uz pomoć plastične vrećice kojoj ste odrezali vrh (ali važno je da je rupica mala).

Ubacite sve (sa knjigom) u frižider da se čokolada stegne. Tako ćete dobiti “živog” čokoladnog leptirića koji mlati krilima. Budite nežni sa svojim malim kreacijama i najbolje je da ih upotrebljavate sveže, da ih ne držite dugo u frižideru. Čim se stvrdnu ukrasite svoj desert po želji.

leptirici cokoladni 4Pročitajte i tekst – Preslatki ukrasi za torte – srca, zvezdice, kružići.

Recept
Ime Recepta
Zanimljiv način da napravite čokoladne leptiriće
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 17 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Evo još jednog potpuno neobičnog načina da pripremite omiljenu pizzu. U pitanju su punjeni pizza kapkejksi koje morate probati napraviti za prvu sledeću zabavu ili dečiji rođendan.