Menu 

Klinci obožavaju tortilje, a one su sjajan način da im “prošvercate” i malo zeleniša. Napravite im zelene tortilje sa spanaćem.

Čak i ako vaša deca ne vole spanać zelena boja tortilja će ih automatski privući još ako ih napunite njima omiljenim nadevom (sirom, piletinom, šunkom) uspeh je zagarantovan. Kako da napravite zelene tortilje pronašli smo na Once uopon a plate recipes blogu.

Potrebni sastojci:

Za 16 tortilja

  • ¾ šolje vruće vode
  • 150 g odmrznutog spanaća oceđenog od viška vode
  • 1 šolja višenamenskog brašna (možete koristiti i od celovitog zrna)
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 kašika običnog ili maslinovog ulja
  • Malo soli

tortilje

U blenderu dobro izmiksajte sapanać zajedno sa vodom pa polako dodavajte ostale sastojke da umesite glatko testo. Od testa oblikujte kuglu i ostavite da se odmara 15 minuta.

Od testa oblikujte dugački, tanki valjak otprilike dužine 40 centimetara, a zatim testo izrežite na 16 komada širine otprilike 2, 5 centimetra. Komadiće testa oblikujte u loptice.

Gril tavu ili tavu sa neprijanjajućim dnom stavite na šporet da se dobro zagreje pa jednu po jednu lopticu razvaljate oklagijom da dobijete tanke krugove od testa prečnika 15 centimetara nalik na palačinke.

Pecite tortilje na zagrejanoj tavi 1-2 minuta sa svake strane. Čuvajte ih u plastičnim kesama i do pet dana u frižideru, a ako ih zamrznete mogu trajati i  4 meseca.

Pre upotrebe tortilje ponovo možete kratko zagrejati na tavi i puniti nadevom po izboru.

Recept
Ime Recepta
Zelene tortilje od spanaća
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 58 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar