Menu 

Svi kažu da su domaći ravioli prilično komplikovani za izradu i da jednostavno nisu vredni toga truda, ali mi se nikako ne bismo s time složili. Ako pak odlučite da se uhvatite u koštac sa ovim jelom onda pratite ove savete zbog kojih će ispasti jednostavn savršeno.

Ako planirate da ih pripremate za glavno jelo, odmah da vam kažemo da odustanete jer će vam biti potrebno zaista puno vremena, posebno ako ih pripremate za neku brojniju ekipu. Za toplo predjelo će pak biti odličan izbor.

Testo izradite od oštrog brašna. Bilo bi najidealnije kad biste raviole mogli izraditi od posebne vrste italijanskog brašna tipa 00, ali ako ga ne možete naći, obična naša „oštra nula“ će sasvim dobro doći.

8475097651_a3a5070488_z

Testo razvaljajte što tanje. Kod raviola je u centru pažnje nadev i zato testo treba da bude tanko, gotovo prozirno kao tanka opna koja nadev drži na jednom mestu. Najbolje bi bilo da testo tanjite pomoću mašinice i to da je namestite na onaj najuži deo.

Ne štedite so na nadevu. Kod raviola veoma je važno da nadev začinite malo više nego što bi obično jer se ukus nekako razvodni uz samu testeninu.

Dozvolite da se nadev stvrdne. Ravioli su najbolji kad im je nadev pomalo kremast, a u ovo doba godine jaja i rikota će biti savršen izbor, a možete im dodati i malo svežeg mladog spanaća. Kada punite raviole gladajte da je nadev čvrst i kompaktan jer ćete ih teško napuniti ako je tečan.

Dobro zatvorite stranice i istisnite sav vazduh. Kada preklopite nadev, gledajte da prstima pažljivo istisnete sav vazduh prstima i da zalepite testo jajima tako da nadev ne bi iscureo za vreme kuvanja.

Režite raviole okruglim, reckastim rezačem. Najbolji način da napunte raviole jeste da razvaljate dugačku, široku traku od testa, po celoj dužini u razmacima stavite nadev, preklopite, istisnete vazduh i zalepite, a zatim isečete raviole ovom posebnom alatkom.

Ostavite da se suše sa obe strane. Kad ste ih napunili poslažite ih po brašnavoj površini i ostavite da se suše. Neka se suše sa jedne strane pa ih nakon 10-15 minuta okrenite da se prosuše i sa druge strane.

8476178362_dfdb54e7c8_z

Kratko ih kuvajte. Pošto bi testo trebalo biti jako tanko, raviolima nije potrebno dugotrajna termička obrada 1-2 minuta će biti sasvim dovoljno. Ako ih budete previše kuvali , postoji mogućnost da nadev počne curiti, a sama testenina bude premekana.

Prelijte nekim laganim umakom. Otopljeni puter sa nekim začinskim biljem biće sasvim dovoljan, zaboravite na teške umake na bazi brašna ili slatke pavlake.

Servirajte male porcije. Kao što smo ranije napomenuli, ravioli treba da se služe kao toplo predjelo i porcije treba da budu male poslužene na unapred podgrejanom tanjiru.

Sve što vam je potrebno da pronađete pravi recept i upotrebite sve ove savete koje smo vam otkrili i nema bojazni da će vaši ravioli ispasti baš savršeno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar