Menu 

Ako niste baš neki veliki ljubitelj poslova u kuhinji koji se moraju obavljati svakog dana i doživljavate ih kao najveću kaznu onda morate pročitati ovaj tekst koji vas uči kako da ih učinite što zabavnijima i lakšima.

Isprobavanje interesantnih i novih recepata sa sobom nosi neke dosadne i nimalo privlačne posliće u kuhinji preko kojih jednostavno moramo preći da bi dobili sjajno jelo. Donosimo vam listu najdosadnijiih kućanskih poslova i trikove kako da ih učinite podnošljivijima.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Čišćenje mahuna. Moramo priznati da je ovo jedan od dosadnijih poslova posebno ako imate veliku količinu mahuna. Krajeve ćete lakše i brže rezati ako umeto noža budete koristiili kuhinjske makaze.

Seckanje. Ako ne volite seckanje luka, šargarepe ili krompira i niste preterano vični u tome olakšaćete si ako odrežete jdnu stranu povrća da dobijete ravnu površinu da se ne kliže ispod ruke, a sa druge strane postoje razne seckalice koje vam uvek mogu olakšati ovaj deo posla.

Čišćenje maslina od koštica. Ovo zaista može biti dugotrajan i dosadan posao posebno ako nemate spravicu za otkoštavanje. Pogledajte video u kome je prikazano kako da broi i jednostavno izvadite košticu iz masline.

Pražnjanje mašine za pranje suđa. Nakon obroka na red treba da dođe i pranje suđa, a slaganje čistog suđa većini predstavlja veliku muku. Naš savet vam je da si date određeno vreme da odradite ovaj mrski deo posla, pustite neku muziku i takmičite se sa samim sobom.

Jaja na sobnoj temperaturi. Sve ste pripremili za pečenje kolača, ali ste zaboravili ranije izvaditi jaja da se zagreju na sobnu temperaturu? Da ne biste čekali, jednostavno hladna jaja potopite u toplu vodu na tri minuta.

Čišćenje praziluka. Najlakši i najbrži način da očistite praziluk jeste da ga prvo nasečete, zatim ga stavite u posudu za pranje salate , operete i osušite.

??????????????????????????????????????????????????????

Sitno seckanje đumbir i belog luka. Umesto da ih sitno seckate nožem jednostavniji način je da đumbir i beli luk jednostavno naribate na sitno rende.

Podmazivanje tepsija i kalupa za pečenje. Ovo je posao koji bi zaista trebalo da obavite pre nego krenete sa pripremom samog jela kao što mi uglavnom navodimo u svim našim receptima. Najlakši način da namastite tepsije jeste da uzmete komadić folije od putera ili margarima i samo premažete tepsiju – brzo, lako i bez prljanja ruku.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pranje salate. Najlakši i najbrži način da operete salatu jeste da sudoper napunite hladnom vodom, isčete listove salate i ubacite ih u vodu pa mešate ruama dok ne ispadne sav pesak i prljavština. Nakon toga salatu stavite u veće cedilo ili u posebnu posudu za sušenje salate i dobro ocedite od viška vode. Odmah perite samo onu salatu koju ćete odmah koristiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar