Menu 

Da biste ispekli nekoliko glavica belog luka više ne morate paliti rernu na šporetu, od danas to možete uraditi u mikrotalasnoj, a mi vam donosimo i tačna uputstva kako da to uradite.

Recept smo pronašli na TheKitchn blogu i toplo vam savetujemo da to isprobate čim pre jer je način krajnje jednostavan i veoma efektan.

Potrebni sasojci:

  • Nekoliko celih glavica belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So, biber

Odsecite belom luku vrhove, samo da malo ogolite čenove. Poslažite glavice boleog luka u vatrostalnu posudu sa odrezanim delom okrenutim prema gore, prelijte ih maslinovim uljem i pospite solju i biberom.

luk

U svaku glavicu sipajte 1 ½ kašiku vode, a po želji možete koristiti belo vino. Poklopite posudu poklopcem sigurnim za upotrebu u mikrotalasnoj.

Pecite dva puta po tri minuta na 50% snage. Nakon tri minta proverite beli luk tako da ga izbockate viljuškom i proverite koliko je mekano. Nakon dva puta po tri minuta, pecite po jedan minuta sve dok čenovi ne postanu potpuno mekani. Beli luk možete peći u rerni, a na koji način pogledajte u tekstu

Recept
Ime Recepta
Kako ispeći beli luk u mikrotalasnoj
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 12 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mira

    Na slici ispada kao da se luk pekao u aluminijskoj foliji i to moze zbuniti neiskusne ,jer alu.folija se ne sme koristiti u mikrovalnoj pecnici.

Napišite komentar