Menu 

Da li ste ikada koristili mešavinu za instant puding (koji se ne kuva). Kod nas je možete retko naći, a mi ćemo vam pokazati kako da je napravite.

Recept za mešavinu za instant vanila i čokoladni puding pronašli smo na blogu Foodiewithfamily. Reč je o pudingu koji samo promešate sa hladnim mlekom i ostavite u frižideru na neko vreme. Nije potrebno kuvanje.

Za mešavinu vam je potreban instant želatina miks (možete ga pronaći u mnogim marketima pod nazivima instant želatina fix ili samo instant želatina). Koristi se za zgušanjavanje hrane, ali možete ga napraviti sa malo tečnosti i prelivati kolače.

Ovaj puding će biti malo drugačiji od kuvanog, laganije teksture, sličniji musu. Ako želite možete prilikom pripreme dodati malo žute ili smeđe boje za hranu.

Mešavine možete čuvati u zatvorenim posudicama do godinu dana na sobnoj temperaturi na tamnom mestu.

domaci instant puding 2

Sastojci:

Za vanila instant puding mešavinu:

 • 2 šolje (od 250 ml) šećera
 • 2 šolje instant želatine
 • 1/2 kašičice soli

Za čokoladnu instant puding mešavinu:

 • 2 šolje šećera
 • 2 šolje instant želatine
 • 2 šolje kakao praha
 • 1/2 kašičice soli

Za pripremu pudinga:

 • 2 šolje mleka (kravljeg, kozijeg, kokosovog, sojinog, bademovog, rižinog, …)
 • 3/4 šolje instant puding mešavine (izaberite jesnu – vanila ili čokoladnu)
 • 2 kašike vanila ekstrakta (za vanila puding) i 2 kašičice ekstrakta vanile za čokoladni puding. (Možete prethodno u samu mešavinu dodati 2 vrećice vanilin šećera).

Da biste napravili vanila instant mešavinu ubacite šećer, instant želatinu i so u blender ili u električni mlin. Miksajte oko 30 sekundi ili dok se sastojci ne sjedine i ne pretvore u prah. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa prespite kašikom u teglice i dobro poklopite.

domaci instant puding 3

Da biste napravili instant čokoladnu mešavinu za puding. U blender ili električni mlin stavite šećer, instant želatinu i so i sve miksajte 30-tak sekundi dok ne dobijete prah. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa umešajte i kakao. Miksajte još 15-tak sekundi. Ostavite ponovo da odstoji 5 minuta, pa kašikom prebacite u teglicu i dobro zatvorite.

Da biste napravili puding uspite u posudu 2 šolje hladnog mleka i dodajte vanila ekstrakt – 2 kašike ako pravite vanila puding i 2 kašičice za čokoladni. Po mleku pospite i 3/4 šolje mešavine za instant puding po izboru i mešajte mutilicom dok se smesa ne zgusne. Ako se pojave grudvice možete sve izmiskati kratko u blenderu.

Najbolje je da puding ostavite, pokriven plastičnom folijom 30 minuta. Ako je puding previše tečan dodajte još malo puding mešavine, po 1 kašičicu dok ne dobijete željenu gustinu.

Pročitajte i kako da napravite Domaći puding u prahu.

Recept
Ime Recepta
Mešavine za instant puding (koji se ne kuva)
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4 Based on 25 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
 1. Dragana Ignjatovic

  Obozavam vanilu

Napišite komentar