Menu 

Kod nas, na brdovitom Blakanu se oduvek znalo šta ide na roštilj i godinama unazad se od toga ne odstupa. Svinjetina, ćevapi, kobasice, pljeskavice, piletina…i tako u krug. Retko se sa pripremom roštiljskih jela eksperimentiše, a upravo vi to možete promeniti.

LifePress magazin vam donosi listu namirnica, za koje vam, sigurni smo nikad ne bi palo na pamet da ih stavite na roštilj. Evo liste.

1. Lubenica

Lubenica spada u povrće, ali je mi uglavnom tretiramo kao voće, a ako je stavite na roštilj, sa malo soli i aromom dima poprimiće iznenađujuće mesnati ukus. Pečenje će upiti svu slatkoću, a vi ćete dobiti sjajan prilog uz meso. Premažite komade lubenice maslinovim uljem, soli biberom i pecite na roštilju po pet minuta sa obe strane. Možete poslužiti sa topljenim sirom ili zajedno sa pljeskavicom.

2. Zelena salata

Zeleniš podnosi toplinu, iznenađujuće dobro, a dim će im mu dati onaj poseban šmek . Glavice zelene salate prepolovite, premažite maslinovim uljem i pecite na roštilju minut-dva. Pospite ribanim parmezanom ili sirćetom.

3. Sir

…ali bez hleba. Ako deblje parčiće sira stavite na roštilj dobićete svo bogatstvo i ukusa koje sir ima. Da biste dobili savršene komade grilovanog sira koji se nije rastopio koristite deblje šnite sira i to halumi ili provolone, savetuju profesionalni kuvari. Komade sira premažite maslinovim uljem i pecite na roštilju po minut sa obe strane, biće dovoljno samo da na siru ostanu tragovi roštilja. Poslužite sa hlebom i grožđem.

4. Biskvit za torte i kolače

Roštilj biskvitima daje toplinu iznutra i karamelizovanu i hrskavu koricu. Uz neki voćni ili čokoladni sirup dobićete fenomenalan desert za čas.

5. Avokado

Avokado pecite na roštilju u kori, kratko, a zatim ga izdubite uz pomoć kašike. Začinite sa maslinovim uljem soli biberom i poslužite uz manje masno meso ili ribu.

Sviđa nam se
Autor
Namirnice za koje nikad ne biste pomislili da mogu na roštilj
Datum
Ime
Lubenica, sir, kolači sa roštilja
Stars
5
Piši!
Širi dalje!
18 komentara
 1. Irena Kuzmanovski Bilek

  NE

 2. Milena Jandric

  BUDALASTINA…………..

 3. Aleksandra Stanic

  nema svrhe :)

 4. Fehra Avdibegovic

  ma neeeeeeeeeeeee , bljak, gluposti

 5. Branimir Bakalic

  LjAHHH , UBISTE, jedan od N A J L E P S I H MIRSA i U KU S A na ZEMLjI. . . A SO NE mokru CARAPU . . ! P E R V E Z I J A nad G R I L O M . . .

 6. Svetlana Djordjevic

  Definitivno ne !

 7. Marijana Manja

  jos ce i sopstvenu ruku grilovati…

 8. Marijana Manja

  budalastina…

 9. Zvezdana Kovacevic

  Znam dase jede lubenica hladna.Ane topla pa vec neznaju stace izmisliti.Jato nebi ni probala…

 10. Mersiha Salkić Delić

  al se svijet glupira…

 11. Dragutin Stijepovic

  Pa pokusajte da parce lubenice sa rostilja date svinji pa vidite oce li je pojesti. Ovo je klasicna nebuloza. Lubenica u sebi sadrzi do 92% vode ajde da ne idemo dalje.

 12. Ivana Zivkovic-Caldis

  robala i lubenice u tursiji-sjajna stvar

 13. Tamara Silvestre

  bacena savrseno dobra lubenica…. fuj…

 14. Danijela Jevtic

  Ma ajde upropastiti lubenicu na šugavom rostilju koji je jos i kancerogen!bljak

 15. Petar Gaborov

  besposlen popa i jarace krsti……….

 16. Stefanka Necoska

  Ova pecena lubenica
  Ne je apetitna

Napišite komentar