Menu 

Pasta od datula, poznata i kao med od datula može vam poslužiti u pripremi jela kao ekstra zdravi prirodni zaslađivač. A sasvim ju je jednostavno napraviti.

Datule su vrlo hranjive, pune su vitamina i minerala i dobar izvor energije i vlakana. Koriste ih protiv zatvora (natopite suve datule preko noći u vodi i jedite ih ujutro na gladan stomak), jačaju kosti, dobre su za probavu kao i protiv anemije, za mršavljenje, za zdravlje srca, …

od datula

Ova pasta je dobra i za decu i za odrasle, posebno kada se oporavljaju od povreda ili posle bolesti. Prema nekim tvrdnjama, korišćenjem ove paste i datula uopšte (bar jedna na dan) imaćete dobar vid. Pastu možete koristiti u receptima umesto meda ili javorovog sirupa.

Na blogu SarahsJoys smo pronašli ovaj jednostavni recept. Kada je napravite pasta može biti u frižideru dve sedmice, a možete je i zamrznuti (u tom slučaju rok trajanja je 3 ili više meseci).

od datulaPasta od datula

  • 2 šolje organskih datula (sa izvađenim košticama)
  • 2 šolje vode

Potopite datule u vodi preko noći (na približno 8 sati). Možete ih (čak i suve) preliti sa vrućom vodom i ostaviti 30 minuta da ubrzate proces. Izvadite datule iz vode i ostavite vodu sa strane. Pretvorite datule u pire u seckalici za hranu ili blenderu. Dodajte par kašika vode u kojoj su se datule natapale u smesu i nastavite miksati. Mešajte dok pire ne postane kremast. Dodajte još vode ako je potrebno. Čuvajte u staklenim teglicama ili hermetički zatvorenim posudicama.

Pročitajte i teskt – .

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Mika

    U Srbiji koristimo URME……

Napišite komentar