Menu 

Ovo je veoma koristan recept ukoliko volite pistaće, prah i psatu možete koristiti u pripremi raznih poslastica kojima će dati sjajan ukus i neodoljivu zelenu boju. Napravićete ih poprilično jednostavno.

Možemo reći da je ova pasta marcipan od pistaća jer se priprema na gotovo identičan način. Recept smo pronašli na Cooking-ez blogu.

Potrebni sastojci:

  • 200 g očišćenih pistaća
  • 200 g šćera u prahu
  • 4 kašike vode
  • 1 belance

Za početak kratko blanširajte pistaće u kipućoj vodi i uklonite im kožicu, a rernu uključite da se greje na 170C. Očišćene pistaće stavite na pleh za pečenje i tostirajte u rerni pet minuta.

pistaći

Dok se pistaći tostiraju pomešajte šećer i vodu u maloj šerpici i stavite na šporet da prokuva, sirup bi trebalo da dostigne temperaturu od 120C, neka vam za merenje posluži kuhinjski termometar. Kada sirup dostigne tu temperaturu dodajte tostirane pistaće i sve dobro promešajte drvenom varjačom.

prah

Izvadite pistaće u posebnu posudu i ostavite da se prohlade zatim ih sipajte u blender i sameljite da dobijete prah. Ako želite prah, vaš posao tu završava, a da biste dobili pastu, prahu dodajte belance i umesite.

pasta

Pastu zamotajte u plastičnu foliju i čuvajte u frižideru, a prah možete čuvati u hermetički zatvorenoj teglici.

Recept
Ime Recepta
Prah i pasta od pistaća
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 7 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar