Menu 

Priprema ručka ili večere može biti veoma stresna, posebno za zaposlene mame. Uvek želimo da sve bude savršeno i naravno na vreme. Donosimo vam sjajne savete “She Knows” sajta kako da se rešite stresa i olakšate sebi kuvanje.

Planiranje i priprema zdravih i hranjivih obroka može biti poprilično komplikovan posao, posebno zaposlenim mamama i korisnih saveta nikad nije previše. Pročitajte, primenite i olakšajte sebi.

Planiranje obroka

Screen-Shot-2012-11-07-at-9.29.18-PMfoto: http://www.kuhinjskeprice.com

Možda vam se čini kao samo još dodatnog posla, ali kad vam pređe u naviku, biće vam od neviđene koristi. Nedeljom naveče sedite i isplanirajte obroke za celu nedelju (ponedeljak-petak) sa svim namirnicama koje su vam potrebne da te obroke i skuvate. Na taj način moći ćete pratiti imate li sve što vam je potrebno za sutrašnji ručak.

Naučite kako kupovati i planirati jela u okviru budžeta

Odaberite jedan dan u nedelji da obavite kupovinu i nabavite sve ili veći deo namirnica koje će vam biti potrebne za ceo nedeljni meni. Ovo ne mora da uključuje meso i sveže povrće, jer to uvek možete pokupiti na putu s posla, a tu ćete uštedeti vreme za odmrzavanje.

541128000_e4bc6c537b_o

Pripremite unapred

Kad god možete pripremite namirnice (izrežite povrće, izrendajte sir) za naredni ručak, to će vam skratiti vreme pripreme, iznenadićete se koliko. Danas postoje plastične kutije koje savršeno čuvaju svežinu voće i pvrća u frižideru tako da slobodno možete iseckati luk za narednih dan-dva.

Napunite špajz korisnim namirnicama

U svojoj ostavi uvek imajte namirnice kojima ne treba duga priprema, za one užurbane dane kad sigurno nećete stići kuvati. Kupite testenine, soseve u teglici, gotove tortilje, tunjevinu, sveže voće i povrće, rižu… U zamrzivaču neka vam se uvek nađu mladi grašak i spanać. Za brzu večeru možete napraviti omlet sa spanaćem, sirom i salatom. Brzo , ukusno, a opet veoma hranjivo i zdravo. Riža s graškom ili pire od mladog graška sa krompirom i pilećim belim mesom može takođe biti veoma brza i ukusna večera, a potrebe za povrćem i zdravim proteinima biće zadovoljene.

Pametno iskoristite ostatke

Od ostataka hrane mogu se npraviti veoma ukusne kreacije. Možete napraviti neverovatne male pite ako vam je ostalo piletine, a i hladna salata je uvek opcija. Pustite mašti na volju i ne osećajte se krivima. Uvek postoji opcija: pasulj za celu nedelju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar