Menu 

Tokom hladnih zimskih dana termos flaša vam može biti jedan od najboljih drugara, a osim kafe, čaja ili nekog trećeg napitka može vam poslužiti za još štošta. Donosimo vam nekoliko predloga šta možete staviti u termos flašu.

Ne biste verovali ali u termos flašu možete spakovati gotovo sve obroke od doručka, preko ručka pa sve do deserta. Ako znate da ćete ceo dan provesti van kuće onda si obavezno unapred pripremite neka topla jela, spakujte ih u vašu termosku i nemate brige.

Zobena kaša sa cimetom i jabukama. Ako nemate vremena za topao doručak kod kuće, pripremite ga unapred spakujte u termos i doručkujte kad uhvatite vremena. Možete kupiti i instant zobene kaše, jednostavno sipajte sadržaj u termos, dodajte malo vruće vode, promešajte i vaš doručak je spreman.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Krem supa. Ako ste dan ranije pripremali toplu krem supu za ručak, ujutro pre polaska na posao je zagrejte sipajte u termos flašu i na poslu ćete imati savršeno ukusan i topao ručak bez ikakve muke. Ukoliko nemate vremena za kuvanje mogu vam poslužiti i male krem supe iz kesice.

Bogati mesni gulaš. Na sitnije komade iseckajte meso iz gulaša, dobro ga ugrijte i spakujte u termos flašu. Pored toga spakujte i komad hleba ili tosta i ne treba da brinete da li ćete stići na ručak i da li ćete ostati gladni.

Topla čokolada. Malo šta nas tokom zimskih dana može zagrejati i zasladiti kao šolja ukusne tople čokolade. Pripremite čokoladu po vašem omiljenom receptu, spakujte u termosku pre izlaska napolje i pijuckajte tokom dana da si popravite raspoloženje i da se zagrejete.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Sutlijaš. Još jedno slatko jelo koje bez problema možete spakovati u termos flašu i poneti sa sobom je sutlijaš. Kod pripreme je jedino važno da napravite nešto ređi sutlijaš, da bi ga mogli lakše jesti.

Uz naše savete možete tokom zime i kad niste kući imati pravi domaći, topli obrok i to na kašiku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar