Menu 

Grickalice su mnogima od nas omiljena zanimacija, ali ne i uvek i isključivo zdrava navika. Te stvari se menjaju sa ovakvim receptima – čips od mrkvica.

Pisali smo već kako da napravite zdravi domaći čips i čips od kelja (Domaći čips na dva načina, Napravite čips od kelja!), ali možete ga praviti i od zeleniša, cvekle, pa i mrkve. A kako pokazali su nam na blogu LiveInArt.

Bez obzira kakvo povrće odaberete proces pripreme se gotovo uvek svodi na isto – tanko ih izrežete, poredate u tepsiju na papir za pečenje, poprskate uljem i solju, pa pečete. Čips će hrskav ostati ako ga držite u hermetički zatvorenoj posudici. Napravite zato dosta ovih grickalica za zakuske bez osećaja krivice.

Sastojci:

  • 2 (ili više) veće mrkve
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber

čips od mrkvica

Mrkvice operite i očistite, pa izrežite u duge tanke trakice. Stavite u posudu, pospite maslinovim uljem i posolite. Poredajte trakice u tepsiju na papir za pečenje, rasporedite ih tako da se ne preklapaju. Pecite u rerni zagrejanoj na 135C 30 do 35 minuta. Proveravajte s vremena na vreme da mrkve ne bi zagorele. Posle 15 minuta okrenite ih, pa nastavite peći dok ne postanu hrskave.

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade, pa ih premestite u posudu. Ako vam se dopada čips od mrkvica isprobajte i od cvekle. Dve cvekle srednje veličine očistite i operete, ogulite i isečete na vrlo tanke kriškice. Redajte ih na papir za pečenje, premažite maslinovim uljem i pecite nešto duže od mrkvica – 40 minuta, takođe na 135C.

Recept
Ime Recepta
Domaći čips od mrkvica
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 54 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar