Menu 

Jagode su pri kraju, zato požurite da ih iskoristite dok ih još ima, a mi vam dajemo sjajan način kako da ih upotrebite.

 

sok od jagoda i bibera

Neka vas ne plaši biber u ovom receptu, ima ga taman toliko da se ne oseti previše, a da ovom soku da onu drugačiju, nezaboravnu notu. Ovaj recept je 2 u 1, jer ćete od jagoda koje procedite moći napraviti slasni džem. Jednostavno ih ukuvate nakon što ih procedite i spremite u tglice. Ako vam je to previše posla možete ih jednostavo samleti u blenderu i napraviti ukusan voćni sos za sladolede ili kolače.

Krenimo mi na recept.

Potrebni sastojci:

sok od jagoda i bibera

Kilogram jagoda

3 ½ šolje šećera

3 kašike soka od narandže

2 kašičice samlevenog bibera u zrnu

U velikoj posudi izmešajte jagode i 2 šolje šećera tako da svaka jagoda bude obložena. Ostatak šećera pospite po vrhu jagoda tako da se napravi kao mali šećerni pokrivač, a zatim sve ostavite da stoji najmanje 12 sati. Povremeno promešajte. Na ovaj način jagode će se smanjiti i otpustiti sve svoje sokove, a šećer će se otopiti. Nakon što se sav šećer otopio procedite sirup kroz gusto sito, mešajući jagode da otpuste što više soka. Jagode pripremite za džem, a u sok dodajte biber, sok od narandže i spremite ga u flaše ili teglice. Čuvajte u frižideru i do mesec dana.

Ovaj sok razređujte sa kiselom vodom, a uz krišku limuna ili limete osveženje će biti potpuno.

Recept
Ime Recepta
Domaći sok od jagoda i bibera
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 11 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar