504 Gateway Time-out

504 Gateway Time-out


nginx/1.10.3 (Ubuntu)

O svim zdravim svojstvima nane ili mente smo pisali u više navrata. Koristimo je kao začin, a u čaju je neprikosnovena. Ali, jeste li znali da od nane možete napraviti voćni sirup koji će vas osvežavati celo leto?

Kad vidite količine šećera u ovom receptu, nemojte dizati frku, uzmite u obzir da se ovde radi o sirupu, koji ćete razređivati sa običnom vodom, kiselom vodom ili nekim drugim sokom. Može vam poslužiti čak i za neke koktele, a priprema je krajnje jednostavna.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept, jeste:

½ kg sveže nane

3 kg šećera

4 l vode

Kesica limuntusa

Šećer prelijte hladnom vodom i stavite na šporet da lagano prokuva (kao da pravite šerbe). Kad je sirup prokuvao, smanjite na nisku temperaturu i ostavite da poklopljeno kuva oko pola sata.

Nakon što je sirup poprilično ukuvao, skinite ga sa šporeta, dodajte limuntus i svežu nanu (listove i grančice), sve dobro promešajte, poklopite i ostavite da stoji 24 sata. Sutradan sok procedite kroz čistu gazu i ulijte u sterilne flaše.

Čuvajte na tamnom mestu i uživajte celo leto u svom osvežavajućem sirupu od mente. Ovde pročitajte kako da iskoristite zovu, jer “Vreme je za sok od zove”.

Recept
Ime Recepta
Domaći sok od nane
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 62 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Lola

    Sirup je odlican, moja unuka ga posebno “obozava” kako ona kaze

  2. nina

    ova stranica je super.

Napišite komentar