Menu 

Skaj Gingel je cenjena Australska kuvarica poznata po svom radu ali po kritikama upućenim na račun restorana koje poseduju Mišelinove zvezdice.

Rođena je 1963 godine, a svoje kulinarsko znanje stekla je u Francuskoj u restoranu La Verenne gde joj je mentorka bila En Vilan.

Nakon toga radi u restoranu Dodin-Bouffant, posle se seli u London gde se zapošljava u poznatom hotelu The Dorchester gde joj je chef Anton Moisman.

Kuvala je za mnoge poznate ličnosti pa čak i za privatnu večeru poznate TV kuvarice Najdžele Loson.

2004 godine Skaj preuzima kuhinju restorana Petersham Nurseries Café kao glavna kuvarica, a 2011 dobija i svoju prvu Mišelinovu zvezdicu.

Kritike na račun Mišelinovih zvezdica

Prošle godine nakon osam godina napustila je ovaj restoran, pod obajšnjenjem da joj se ne sviđa kakva očekivanja imaju ljudi od restorana nagrađenih Mišelinovim zvezdicama. Takođe je izjavila ukoliko ikada otvori restoran, moliće se da ne nikada ne dobije Mišelinove zvezdice. Nedugo nakon toga objasnila je da se pokajala zbog svoje izjave i da ipak ne bi odbila novu zvezdicu

Trenutno je kulinarski direktor restorana Heckfield Place u Hempširu.

Napisala je mnogo knjiga, a pisala je kolumnu za Indipendent.

Francuska, noževi, Italija…

Uzori su joj Alis Voter, Stefani Aleksander i Darina Alen. Omiljeni sastojci su joj so i ekstradevičansko maslinovo ulje.

Od nacionalnih kuhinja najviše se divi francuskim tehnikama i italijanskim namirnicama, ali se je se u ukuse Šri Lanke zaljubila na prvo probanje.

A od kuhinjskih alata kao imnogi chefovi ne bi mogla da živi bez svojih noževa.

Samohrana je majka dvoje dece.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar