Menu 

Kuhinja se ne može smatrati potpunom bez noževa. Svi želimo imati kvalitetan set sa kojim možemo raditi sve: seći, seckati i ljuštiti. Ali kako u mnogobrojnoj ponudi izabrati one najkvalitetnije? Kuharski stručnjaci odgovaraju na to pitanje.

Najbolji kuhinjski noževi moraju imati vrhunsko sečivo koje se ne tupi i može da seče većinu namirnica, mora biti izrađen od kvalitetnog materijala (i sečivo i drška), mora da bude udoban za korišćenje i mora imati prihvatljivu cenu (cena je naravno veća od proseka, ali kvalitet je sasvim opravdava, stoga ne štedite jer će vam se dugoročno ipak isplatiti).

Pogledajte top pet kuhinjskih noževa u svetu koje možete naručiti preko interneta.

 1. Wüsthof Classic (8-Inch)

wu459620

izvor:http://www.swissknifeshop.com 

Tradicionalni pobednik. Sjajan u sečenju namirnica poput paradajza. Takođe odlično seče i luk, šargarepu te začinsko bilje (npr. bosiljak). Cena mu je 120 dolara ako ga naručujete putem interneta.

 2. J.A. Henckels International Classic (8-Inch)

ja-henckels-international-classic-8-inch-chefs-knife-lgn

izvor: http://www.j-a-henckels.com

Ima gotovo iste karakteristike kao i  Wüsthof Classic za upola nižu cenu. Platićete ga samo 50 dolara ukoliko ga naručite putem interneta.

3. Miyabi Morimoto Edition (9-Inch)

miyabi-morimoto-600s-edition-8-inch-chefs-knife-lgn

izvor: http://www.goodhousekeeping.com

Japanski noževi važe za one sa izvrsnim kvalitetom. Mnogim kuharima su gotovo predmet obožavanja i vole da poseduju makar jedan nož japanske izrade. Jedan od najboljih japanskih kuhinjskih noževa koji ćete platiti oko 100 dolara.

4. Cat Cora’s (8-Inch)

starfrit-cat-cora-8-inch-ch

Vrlo blizu kvaliteta Morimoto’s – Cat Cora’s, za samo 42 dolara, dobija i glas za kvalitet. Zakrivljeno sečivo omougućava jednostavnije seckanje belog luka i začinskog bilja.

5. Chicago Cutlery’s Fusion (8-Inch)

chicago-cutlery-fusion-8-inch-chefs-knife-lgn

izvor: http://www.goodhousekeeping.com

Definitivan pobednik u pogledu cene. Za samo 20 dolara, ovaj nož staje uz bok mnogim skupljim modelima kada su performanse u pitanju. Ima oštricu duž celog sečiva za bolju kontrolu rezanja.

Piši!
Širi dalje!

5 komentara
 1. Muzičar

  To sve pobrojano je druga klasa. Uvek najbolji, Made in Japan – Hatori + Daido čelik. Inace, Br.3 (made in japan ) se vodi kao jedan od modela (zwiling – germany) Br.2. Samo je čelik mnoogo bolji kod Br.3. Stvar je čvrstine čelika kod Br. 3 čini mi se 62-64hrc ili čak 67 , sto evropa koja radi na 52-55hrc max 58 i nije u stanju da obradi. Sam vrh oštrice, kod Japan made čelika je 12-15%, kod evrope je 30%+, pa tako ona priča sa početka za Wusthof ( 61+1hrc VG10- japan steel Takefu ) i paradajz je smešna. Svi dobri noževi su Made in japan, samo u evropi mnogi stave / Germany i to je za prosečnog čoveka , “najbolje- made in germany”

 2. Zwilling

  Zvanični uvoznik nemačke kompanije Zwilling J.A.HENCKELS za Srbiju je Prime GIFT d.o.o.
  Nalaze se u Beogradu, na Vračaru kod hrama Sv. Save (Krušedolska 13/1).
  Zwilling i Miyabi noževi su od sada zvanično i u Srbiji.

 3. Marko

  Mogu Milosu samo da se prikljucim:
  WMF Damasku nozevi su medju najboljima, traju duuuugo, mada je ostrenje malo zezntu, nije lako, ali hvala kvaliteti, pa se nemora cesto ostrit.

 4. Milos

  Imam set WMF Damaskus nozeva u vrhunskoj klasi. To su nozevi koji traju tri generacije i zadovoljstvo je raditi sa njima. Ostrenje 1 puta godisnje, a ostrice kao zilet. Toplo preporucujem ove nozeve.

 5. Imre

  Posedujem nekoliko brendova nemackih nozeva: Dick, Solingen i Wusthof. Svi nozevi su veoma kvalitetni, ali Wusthof Classic je nezamenljiv. Imam osecaj kao da su pravljeni za mene. To su nozevi za ceo zivot. Uz ona 4 komada koje ste preporucili, dodao bih i santoku japanski kuhinjski noz. I Wusthof ga proizvodi. Osim ovih, posedujem jedan 37slojni damask TojiroPro noz. Opasno je ostar i veoma je dobro raditi sa njim.

Napišite komentar