Menu 

Dominik Kren, Francuskinja, trenutno nastanjena u Americi je prva žena u SAD koja je dobila dve Mišelinove zvezdice.

Rođena je u Versaju, Francuskoj, a ljubav prema kuvanju otkrila je već kao mala devojčica, okružena porodicom u kojoj je ukusna hrana bila na ceni. Iako zasluge za ljubav prema hrani pripisuje majci, ocu političaru je zahvalna što je naučio da ceni suptilnost i jedinstvenost ukusa velikih kuhinja.

Pre nego je upisala studije putovala je Evropom sa željom da uči beskrajne stilove kuhanja i mogućnosti upotrebe raznih namirnica različitih kultura.

Ljubav u San Francisku

1988. godine se preselila u San Francisko, gde počinje njezina zvanična obuka za kuvaricu. U grad se ludo zaljubila na prvi pogled.

Stekla je impresivan CV, dve godina je radila sa istaknutim imenima kao što su Džeremaja Tauer i Mark Franc.

Kao glavni chef počela je raditi u Yoyo Bistro u Miyako Hotelu gde je nakon godinu dana dobila sjajne kritike i čak 3 zvezdice od priznatog lokalnog časopisa koji se bavi hranom.

[one_half]U Indoneziji je postala prva žena chef u jednom restoranu ikad![/one_half]

1997. godine se seli u Indoneziju gde je u istoriju ušla kao prva žena chef ikad, u Intercontinental Hotelu. Zbog burne političke situacije seli se u Kaliforniju godinu dana kasnije gde je radila u ekskluzivnom, zvezdanom  Manhattan Country Club.

[one_half]Ostvarila je san i u omiljenom gradu otvorila restoran Atelier Crenn[/one_half]

Od raznih magazina i emisija je proglašavana za najboljeg kuvara, a nakon dve godine što je otvorila sopstveni restoran u San Francisku ovoj sada 47-godišnjakinji došlo je i priznanje u obliku Mišelinovih zvezdica.

Veliki je pobornik organski uzgojene hrane.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar