Menu 

Istraživanja su otkrila zastrašujuće činjenice o gaziranim pićima, ako ste se slučajno dvoumili, nakon što pročitate ovaj članak sigurni smo da ćete ostatke omiljenog gaziranog napitka prosuti u wc šolju. Samo napred!

Iako ih pijemo, svi manje više znamo koliko su gazirana pića štetna za naše zdravlje. Ali danas nećemo govoriti o tome, danas ćemo pričati o neverovatnim brojkama koje su iznele mnoge ustanove koje se bave istraživačkim radom.

Podaci koje je iznela Američka asocijacija za srce su zastrašujući. Naime, oni pokazuju da je konzumiranje gaziranih pića, prepunih šećera povezano sa neverovatnih 180.000 smrti godišnje, širom sveta, a 25.000 pripada Americi. To znači da jedna od 100 smrti uzrokovanih gojaznošću i bolestima vezanim za višak kilograma je direktno povezana sa gaziranim pićima.

Ako se uzme u obzir broj stanovnika, Meksiko je prvi na neslavnoj listi smrti povezanih sa gaziranim pićima čak 318 godišnje na svaki milion stanovništva, dok Japan ima svega 10.

Ranija istraživanja su pokazala da gazirana pića prepuna šećera mogu biti uzrok raznih hroničnih obolenja kao što su dijabetes, srčana obolenja ili rak. Preporuka lekara jeste da se sedmično ne unosi više od 450 kalorija koji dolaze od gaziranih pića. Kad se uzme u obzir da jedna limenka kokakole sadrži 240, a pepsija čak 350 kalorija, vreme je da se stavi prst na čelo.

Koliko često pijete gazirana pića? Koliko ih često dajete deci? Pročitajte i “Bolivija protiv brze hrane, možemo li i mi?”

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar