Menu 

Opšte je poznato da su žene u Aziji na prvom mestu u svetu kad je u pitanju upotreba i prihvatanje novih, pomalo bizarnih trendova za lepotu, a prema nekim statistikama prosečna žena u Aziji koristi čak 27 preparata za lepotu, dnevno.

Pored BB krema, pomadica, maski za lice, pilinga i ostalih kozmetičkih preparata u poslednje vreme su se pojavile i pomalo čudne sprave koje su među ženama u Aziji veoma brzo stekle veliku popularnost. Mi vam predstavljamo samo neke od njih za koje smatramo da su najneobičnije i pomalo bizarne.

Japan, Tajvan i Koreja su prve tri zemlje na svetu u kojima se plastiča hirurgija najviše koisti i zato ne čudi činjenica da su žene iz Azije najspremnije da isprobaju neobične napravice koje obećavaju lepotu i mladolik izgled. One se ne ustručavaju ni da isprobaju potencijalno opasne tretmane i malo prebukvalno shvataju oni izreku “sve za lepotu”. Iako mnogi stručnjaci kažu da je većina tih aparata i preparata više bacanje para nego što su opasni za zdravlje, sa njima ipak treba biti posebno oprezan.

http://www.dreamstime.com/stock-images-woman-having-botox-treatment-beauty-clinic-senior-sitting-chair-image40125644

Naočare za podizanje kapaka i spravica za ispravljanje nosa

Na tržištu su se tako pojavile naočare koje obećavaju podizanje kapaka bez plastične hirurgije, kao i spravica čiji proizvođač tvrdi da će vam ispraviti krivi nos, takođe bez operativnog zahvata, koji radi na principu vibracione energije, a tu su i trakice koje će vam “za čas posla” obaviti fejslifting.

Sve te spravice i preparate možete kupiti putem interneta po poprilično niskoj ceni što može biti glavni znak da je reč o čistoj prevari.

Pored sprave za ispravljanje nosa tu su i posebni češljići koji zatežu kožu lica i još mnogo toga. Treba napomenuti da je većina tih spravica veoma lošeg kvaliteta i porilično neugodna za nošenje, ali i pored svega toga postoje korisnici koji se kunu u njihovu delotvornost. Da li je reč o samozavaravanju, autosugestiji ili nečem trećem, nije poznato.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-closeup-beautiful-woman-applying-beauty-treatment-white-image37119969

Crno tržište filera

U svijetu je trenutno u ekspanziji crno tržište filera za lice koje možete ubrizgavati sami ili vam ga ubrizgavaju lica koja za to nisu obučena. Žene u poslednje vreme same sebi vrše hemijski piling pomoću jakih hemikalija koje se mogu kupiti putem interneta kao što je TCA (trihlornakiselina). Napominjemo da bi hemijski piling lica trebalo da vrše isključivo plastični hirurzi ili dermatolozi jer samo mala greška može dovesti do trajnog oštećenja, ožiljaka, infekcije, neregularne pigmentacije.

Pre nego se podvrgnete neistraženim tretmanima, dobro razmislite da li je zaista vredno.

Članak
Naslov
Koliko daleko biste išli za lepotu?
Opis
Opšte je poznato da su žene u Aziji na prvom mestu u svetu kad je u pitanju upotreba i prihvatanje novih, pomalo bizarnih trendova za lepotu, a prema nekim statistikama prosečna žena u Aziji koristi čak 27 preparata za lepotu, dnevno.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar