Menu 

Koliko se često farbate? Jeste li se ikad zapitali da li možete nešto uraditi da vam boja kosa duže traje? Mi vam donosimo nekoliko važnih saveta, koji važe za žene čija nijansa izrasta nije puno drugačija od farbe i koje nemaju sede.

Odaberite prave proizvode za negu kose. Veoma je važno da proizvode za negu kose prilagodite tome da je farbana i koristite šampone i regeneratore za isključivo farbanu kosu koji štite, a izbor je zaista veliki.

21328405022_ba72069990_z

Ne preterujte sa pranjem. Nemojte previše često prati kosu i kad je perete nemojte previše šamponirati ni trljati jer na taj način uklanjate farbu. Ako vam se kosa ne masti možete je prati i ređe od svaki drugi dan, a između pranja koristite šampone za suvo pranje.

Stavljajte negujuće maske. Hemikalije koje se nalaze u farbama obično oštećuju i isušuju kosu i zato joj je potrebna posebna nega. Jednom nedeljno na kosu nanesite masku koja dubinski hrani i regeneriše kosu.

Pametno se tuširajte. Voda je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se farba ispira, ali nažalost ne možemo je zaobići. Postoji nekoliko načina da ublažite delovanje vode na farbu. Za početak nikada nemojte stajati direktno ispod tuša i neka voda uvek bude mlaka nikako vruća.

Proizvodi sa zaštitnim faktorom. Proizvodi koji sadrže zaštitni faktor od sunca nisu namenjeni samo za kožu već i za kosu. Sunce takođe loše utiče na vaš boju, jer i sami znate da nakon nedelje provedene na moru vaša kosa je po pravilu svetlija. Na kosu obavezno nanosite zaštitini sprej bez obzira na godišnje doba.

3808667231_0916547e5e_z

Bejbi ulje kao spas nakon plivanja u bazenu. Ako tokom hladnijih dana volite plivati u zatvorenim bazenima onda treba da znate kako da kosu zaštitite od lošeg uticaja hlora. Nakon kupanja na kosu nanesite nekoliko kapi bejbi ulja pa odmah isperite čistom vodom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Terapija ćutanjem ima dugu tradiciju u istočnjačkoj kulturi, ali, u zadnje vrijeme, postaje sve popularnija u društvu e-mailova, mobilnih telefona, užurbanosti, stresa. Piši! Širi dalje!