Menu 

Rascvetalih krajeva se možete rešiti samo makazama, ali postoje maske koje vam mogu pomoći da sprečite dalja oštećenja i negujete kosu dok ne dođete do frizera.

Ne bacajte pare na razne preparate koji obećavaju oporavak kose, povezivanje rascvetalih vrhova. Taj deo kose treba da bude za vas prošlost, to ide obavezno pod makaze. Ali, kada kosa krene da se “rascvetava” potrebno je zaustaviti dalja oštećanja i postetiti frizera što pre.

Ipak, osim skupocenih maski, postoje i neki jednostavni kućni tretmani, koje možda još niste probali, a vrlo povoljno deluju na oporavak kose, jačanje i zaustavljanje oštećenja.

Jaja i ruzmarin

Za ovaj “šampon” vam treba 28 gr ruzmarina i jedno jaje. Napravite čaj od ruzmarina – potopite ga u kipućoj vodi na 20 minuta. Procedite, pa ostavite da se  ohladi. Pomešajte čaj sa 1 umućenim jajetom, pa tu mešavinu umasirajte u kosu, posebno obratite pažnju na vrhove, pa isperite dobro. (Pazite da detaljno uklonite iz kose jaje).

Mešavina ulja

O nezi kose uljima smo već pisali – pročitajte Vrući tretman uljima za lepu kosu, a ova mešavina je direktno namenjena za zaustavljanje “rascvetavanja”. Pomešajte jednake delove ricinusovog ulja, ulja sladića i maslinovog ulja. Nanesite na kosu, duž cele dlake, umotajte, zavežite, pa pokrijte peškirom. Ostavite da deluje 30 minuta. Operite šamponom posle kao i obično.

Pavlaka

Jogurt ste već sigurno stavljali na kosu, ali pavlaku možda i ne. Za zaustavljanje rascvetalih krajeva pomešajte 1 kašiku masnije pavlake i 1 šolju mleka. Dobro umutite, pa nanesite na kosu, posebno pramenove i vrhove. Ostavite da deluje 15 minuta, pa dobro isperite.

Med i surutka

Odlična je maska koju pravite mešajući 1 kašiku meda i pola šolje surutke. Dobro izmešajte, pa nanesite prvo na vrhove, neka dobro upiju tečnost, pa i na ostatak kose. Ostavite 20 minuta da deluje, pa isperite samo vodom. Ne koristite šampon.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Lolly89

    Ulja daju odlične rezultate u borbi protiv rascvjetalih krajeva na kosi. Najbolje koristiti gotove mješavine ulja, poput Senso Duo, jer sadrži najkvalitetnija ulja

Napišite komentar

Zdravlje

Razvojni put svake žene propraćen je dobitkom menstruacije, a od tog trenutka i gomilom pitanja koja nas muče, a vezana su za ovu pojavu. Mi vam danas na neka od njih odgovaramo.