Menu 

Svega mesec dana nas deli od septembra kada zvanično počinje sezona venčanja. U današnje vreme mladenci paze na svaki detalj kada organizuju svadbu i zato bi bilo dobro da znate kako se primereno obući za ovakve manifestacije.

U posebnim slučajevima mladenci čak zadaju određeni “dress code” posebno ako je u pitanju tematsko venčanje koji treba da poštujete. Ako ste u potpunosti zbunjeni i ne znate šta da obučete mi vam donosimo nekoliko nepisanih pravila koja će vam olakšati izbor.

Uzmite u obzir mesto gde se održava venčanje. Ako ste pozvani na venčanje koje će se održati napolju, na nekom travnjaku onda sigurno ne dolazi u obzir dugačka balska haljina ni visoke štikle već nešto manje formalno u čemu će vam biti udobno. Ako ćete prisustvovati venčanju u crkvi pazite na gola ramena i dužinu suknje.

4992681020_6073b4ec97_z

Poštujte želje mladenaca. Bez obzira koliko vam se ne sviđaju njihovi zahtevi svakako treba da ih poštujete. Ako je venčanje formalno obucite večernju haljinu, ako je venčanje na otvorenom ili leti kratka lepršava haljinica će biti sasvim u redu. Izbegavajte ekstremno kratke haljine koje previše otkrivaju.

Pametno odaberite cipele. Dobro proverite gde će se tačno održati venčanje, jer ako je na otvorenom sigurno ne želite nositi tanku petu koja će se zabadati u zemlju. U takvim slučajevima ponesite zamesnku obuću.

Budite oprezni sa belom bojom. Dva puta razmislite pre nego kupite tu belu haljinu za nečije venčanje ma koliko vam se svidela. Ako već morate nositi nešto belo neka to bude u kombinaciji sa crnim ili nekim cvetnim detaljima.

Nemojte se obući kao deveruša. Ako mlada ima deveruše obavezno se raspitajte kakve su boje njihove haljine da se slučajno ne biste poklopili jer to svakako ne želite.

Obucite se u skladu sa godišnjim dobom. Ako je venčanje leti onda slobodno obucite nešto svetlije, pastelno ili sa cvetnim printom, a ako se venčanje održava u jesen ili zimu onda se odlučite za nešto tamnije mat nijanse. Leti savršeno pašu boje poput žute, mint, boje lavande, roze ili safirno plave, za jesen smaragdno zelena ili metalik, a za zimu neka to budu haljine od satena ili baršuna.

8470287412_90f3c62b89_z

Nemojte nositi upadljivi nakit. Uvek birajte nešto diskretniji nakit da ne bi ispalo kako nekoga želite zaseniti.

Ako ste u nedoumici konsultujte se sa mladom. Iako većina maldenki ima pune ruke posla da ne biste napravili neku kardinalnu grešku obavezno je nazovite i konsultujte se, jer što je sigurno je sigurno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mezoterapija se dugi niz godina praktikuje u Francuskoj kao jedan od efikasnijih tretmana za gubitak kilograma, ali je u ostatku sveta postala tek nedavno. Ako razmišljate da smršate na ovaj način evo...