Menu 

Nega kože, kose, lica i noktiju može iziskivati dosta vremena, a i novca. Na sajtu Raining hot cupons, za vas smo pronašli pet jednostavnih trikova za lepotu, a sve što vam je potrebno krije se u vašoj kuhinji.

Mi, na LifePress magazinu uvek radije biramo prirodno iznad veštačkog i zato se uvek trudimo za vas pronaći jednostavna i jeftina rešenja kad su u pitanju kozmetički proizvodi. Tako je i danas, donosimo vam pet brzih i jednostavnih trikova koji će vam, sigurni smo biti od velike koristi.

1. Hidratizirajte lice medom. Direktno na lice nanesite kašiku meda, ostavite da deluje 15-ak minuta, a zatim lice isperite mlakom vodom.

trikovi

2. Izbelite zube jagodama. Jagode u kombinaciji sa sodom bikarbonom mogu biti prava ušteda novca jer ćete njima izbeliti zube bez skupocenih tretmana. Detaljnije o tome pisali smo u članku “Novo prirodno sredstvo za izbeljivanje zuba”.

3. Maske za lice od hrane. Za čisto i negovano lice možete koristiti maske na bazi belanca, meda, pa čak i običnog jogurta. Sve ove sastojke možete koristiti pojedinačno ili ih izmešati i napraviti masku koja će savršeno tonizirati vaše lice. Još ideja potražite u “Najbolje letnje maske za lice” i “Letnje maske za lice 2”.

4. Piling od šećera. Pomešajte jednake delove šećera i maslinovog ulja, dodajte par kapi eteričnih ulja i dobijenom smesom masirajte kožu. Isperite mlakom vodom i vaša koža će zablistati.

5. Soda bikarbona kao spas za lice. Dve kašike sode bikarbone pomešajte sa kašikom mlake vode i time masirajte lice, a nakon toga isperite. Ova maska će izazvati pomalo iritirajući osećaj koji će veoma brzo proći, ali će isto tako ukloniti sve prljavštine i ostatke mrtvih ćelija kože sa vašeg lica.

Šta mislite, mogu li ovi trikovi za lepotu iz vaše kuhinje zameniti industrijske kozmetičke proizvode i biti jednako delotvorni?

Foto: http://www.dailywt.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar