Menu 

Celulit je jedan od glavnih neprijatelja ženskog tela, a pred leto i sezonu kupaćih kostima priče o njemu se intenziviraju. Svi znamo da nema tog čarobnog štapića, koji nas može rešiti celulita, ali načini ipak postoje.

Celulit su najednostavnije rečeno, masne naslage nakupljene tik ispod površine kože, a najčešće se nalaze u predelu stomaka, zadnjice i butina. Mnogo je razloga zbog kojih se celulit pojavio na vašem telu uključujući hormonalne promene, lošu ishranu iili način života kao i genetske predispozicije. Dok svaki od ovih faktora igra značajnu ulogu u nastanku celulita ono što ga najviše podstiče jesu toksične materije koje nakupljamo u telu. Onoga trenutka kad su u naše živote ušli brza hrana, aditivi, razne industrijeske prerađevine i celulit je doživo svoj vrhunac. Slučajno? Jeste li se ikad zapitali zašto naše bake nisu imale problema sa ovom napasti?

Telo toksine skladišti u masnim naslagama štiteći na taj način glavne vitalne organe. Upravo iz tog razloga mršavi ljudi, koji žive nezdrave živote su pod većim rizikom da obole od onih popunjenijih sa istim načinom života. Prva i osnova stvar kad je u pitanju borba protiv celulita jeste izbacivanje otrova iz organizma. Evo i saveta kako da to učinite.

1. Jedite zdravu, neprerađenu hranu

Za  početak iz ishrane izbacite svu industrijski prerađenu hranu, u ishranu ubacite što više voća i povrća. Alkalini kojima je sveža hrana bogata privlače toksine i kasnije potpomažu njihovo izbacivanje iz tela. Ovo jesu mali koraci, ali veoma bitni za vašu borbu.

2. Hidratizacija

Ovo se naprosto ne može zaobići, ali voda je jedan od najvažnijih faktora zdravog života. Uz pomoć organskog voća i povrća voda će vam pomoći da izbacite otrove iz svog organizma, što je od velikog značaja za sprečavanje i smanjenje celulita.

3. Promenite so

Mislimo bukvalno, standardnu so koju koristite zamenite onom morskom, krupnom solju. Rafinisana so je ekstremno kisela, troši minerale iz vašeg organizma i dehidratizuje ga što je veoma pogodno za nastanak celulita. Krupna morska so je alkalna, puna zdravih minerala koje telo obogaćuju.

4. Masaže i četkanje

Stimulacijom limfnog sistema koji se nalazi ispod vaše kože pomoću masaža i četkanja pomažete da otrovi cirkulišu i lakše dospeju u „kanale za odvod“. Svakodnevno za vreme tuširanja masirajte kožu zahvaćenu celulitom laganim kružnim pokretima.

5. Aktivnost i znojenje

Ako radite vežbe, koje vas dobro oznoje, koje god da su, na taj način se oslobađate stresa i dajete sebi novu dozu endorfina, a takođe putem kože izbacujute otrove iz organizma. Ako želite trajno da se rešite celulita, fizičku aktivnost ne smete zanemariti.

6. Ne preteruje sa proizvodima koji istanjuju kožu

Ako koristite hemijske ili farmaceutske proizvode u područjima gde imate celulit, a koji istanjuju kožu (kao što su steroidi) vaš celulit će biti još vidljiviji. Mnoge kreme za probleme sa kožom kao što su ekcem u sebi sadrže steroide koji istanjuju kožu. Rešenje naravno nije da prestanete sa upotrebom tih krema, ali možete se posavetovati sa vašim lekarom da vam da manje štetnu zamenu.

Isto tako, umesto da koristite razna kozmetička ulja za kožu koja je takođe istanjuju, odaberite obično maslinovo ili ulje od kokosa.

Sad se bacite na posao, možda rezultati ovo leto neće biti jako vidljivi, ali do sledećeg ste se rešili celulita za sva vremena, i što je najvažnije više se neće vraćati. U članku „Uspešno se izborite sa celulitom“ ćete naći prirodne kozmetičke tretmane protiv celulita.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar