Menu 

Jedan od najnovijih trendova kad je u pitanju nega lica je svakako vampirski fejslifting lica koga su proslavile mnoge poznate ličnosti iz sveta šoubiznisa. Prva među poznatim facama koja probala ovaj tretman je jedna od najpopularnijih svetskih starleta Kim Kardashian.

Mi vam danas otkrivamo šta se tačno krije iza izraza vampirsko čišćenje lica i da li je toliko efikasno kao što mnogi tvrde.

Šta je to vampirski fejslifting?

Kao što sami već pretpostavljate ako u nazivu ima reč vampirski automatski ima veze i sa krvlju. Naime ovaj tretman podrazumeva da se klijentu izvadi određena količina krvi koja se zatim stavlja u poseban aparat da bi se odvojila plazma. Odnosno, da bi se odvojila tečnost od crvenih i belih krvnih zrnaca.

4826638395_1031dfa2d8_z

Koncentrovana plazma je veoma bogata trombocitima, deovima krvi koji u sebi sadrže faktor rasta. Nakon centrifuge, plazma se ubrizgava u lice, a neki dermatolozi ih kombinuju sa dermalnim filerima za dodatno osveženje problematičnih područja, posebno onih u predelu očiju.

Ovakav tretman je u upotrebi već 20 godina i do sad se koristio za lečenje rana i izgorele kože te kao pomoć sportistima da se brže oporave od povreda. Jedan od najpoznatijih koji se podvrgao ovom tretmanu je sigurno Rafael Nadal. Nakon određenog vremena ovo je postao poznati kozmetički tretman koga su isprobale mnoge zvezde i mnoge se kunu u njega.

S druge strane, stručnjaci tvrde kako je efekat privremen i da ne postoje naučni dokazi koji potvrđuju da ovaj tretman ima dugoročno dejstvo kad je u pitanju peglanje bora i elastičnost lica.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar