Menu 

Proširene pore kože lica su noćna mora svake žene, LifePress magazin donosi vam savete kako da ih suzite i vašu kožu učinite besprekornom.

Pored raznih kremica i tretmana, postoje i neki svakodnevni rituali koji bi trebalo da izbacite ili počnete upražnjavati ukoliko želite da vam pore lica ne budu proširene, a koža svilenkasta i glatka.

Zaggora washing face

1. Redovna nega kože

Jedan od razloga proširenig pora može biti i vaš tip kože. Oni sa suvom kožom po pravilu imaju sužene pore, dok oni sa masnijom kožom imaju proširene. Redovnim čišćenjem i hidratizacijom lica možete sprečiti proširenje pora.

Koristite sredstva za čišćenje kože koja sadrže glikolnu i salicilnu kiselinu i koja možete koristiti za večernje i jutarnje čišćenje.

2. Sklonite ruke sa lica!

Ne prčkajte, ne istiskajte! Istiskivanje pora i bubuljica može oštetiti tkivo kože i pored toga što će vam pore biti jednako proširene, imaćete i ružno crvenilo na licu.

3. Kreme

Na tržištu postoje kreme koje potpomažu regeneraciju ćelija kože, stimulišu ih i brže prave novi sloj kože lica. Takođe, ti preparati pore održavaju čistima što je veoma važno za njihovo postepeno sužavanje.

prajmer

4. Šminka

Ako se šminkate svakodnevno bilo bi dobro da birate proizvode bez ulja. Sigurno ste primetili da pojedina podloga kad je nanesete na lice vaše pore vizuelno dodatno uvećava. Rešenje se krije u tome da pre podloge na lice nanesete prajmer koji će izravnati površinu kože i dati joj izgled bez proširenih pora i bora.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar