Menu 

Ne trebaju svi da znaju da ste ostali do kasno, da ste popili malo više vina ili proveli nemirnu noć. Eliminišite tamne krugove oko očiju sa ovim jednostavnim trikom za manje od 5 minuta.

Ne samo da ovaj trik možete jednostavno primeniti sami, već daje rezultate gotovo odmah.

Treba vam: 1/4 kašičice praha matcha zelenog čaja (više pročitajte u tekstu Šta je matcha prah i kako ga iskoristiti?), ½ šolje (250 ml) tople filtrirane vode i posudice za led. O ovome je detaljnije pisala Lindsay na blogu DelightedMomma.

Možete koristiti i prethodno skuvan zeleni čaj. Samo stavite 4 vrećice zelenog čaja na 1 šolju vode (potreban vam je jači čaj) i kuvajte na šporetu 10-15 minuta. Pomešajte prah matcha zelenog čaja sa 1/2 šolje tople vode i sa tom smesom napunite posudice za led (ili sa samo jakim zelenim čajem, koji ste prethodno napravili).

Najbolje je da ove kockice napravite kada budete imali slobodan dan i držite ih u zamrzivaču i koristite po potrebi. Kockicu prvo malo oblijte vodom, pa je trljajte po koži ispod očiju ili po celom licu 4 do 5 minuta i tamni krugovi će gotovo nestati.

Zašto deluje?

Matcha, pa i obični zeleni čaj, sadrže tanine, koji pomažu da suzite otok kod natečenog tkiva, a kofein iz čaja sužava krvne sudove, pa tako i smanjuje otok i tamne krugove.

Umesto da čaj zamrzavate u kockice možete probati sa maramicama ili blaznicama. Natopite komadiće maramica ili blaznice zelenim čajem i stavite ih u vrećice, pa u zamrzivač na nekoliko sati. Zamrznute ih stavljate na predeo oko očiju, trljate ili držite 5 do 10 minuta i tamni krugovi će nestati.

Piši!
Širi dalje!
10 komentara
 1. Ferida Avdo Usanovic

  puno dobrih savjeta hvala

 2. Life Press Magazin

  Hvala svima na podrsci !

 3. Snezana Obradovic Hammour

  odusevljena sam sa vama

 4. Snezana Obradovic Hammour

  odusevljena sam sa vama

 5. Ивана Ристин

  Super je ovo

 6. Ивана Ристин

  Super je ovo

 7. Ranka Zaccaria

  Da

 8. Ranka Zaccaria

  Da

 9. Amelija Li

  Super

 10. Amelija Li

  Super

Napišite komentar