Menu 

Ponekad i najjednostavnije male promene mogu poboljšati vašu kožu. Donosimo vam 3 mala, a značajna saveta za lepotu i recept za smoothie za one sa problematičnom kožom.

Većina ljudi, koji imaju problema sa kožom, ne gleda na problem iz pravog ugla. Kupujemo skupocene kremice i preparate, a ne mislimo o našim dnevnim navikama, manama i porocima. A uz to, retko mislimo na to koliko ono što jedemo i pijemo utiče na lepotu naše kože. Vreme je za male, ali značajne promene i napitak, koji vam, ukoliko ga uvrstite u svoju dnevnu rutinu, može doneti bebi kožu.

Na šta to nismo pazili?

1. Jastuci. Pomislićete na svilene. Pa, da i to. Istina je da su svilene jastučnice mnogo bolje za lepotu kože i u borbi protiv bora. Međutim, pored toga morate paziti i na čistoću jastuka. Koliko često menjate jastučnice? Koliko puta u toku sedmice je dovoljno? Stručnjaci savetuju – svaku drugu noć. Zvuči drastično? Možda, ali može biti vrlo dobro za vaše lice. Tokom sna mi se znojimo, pa ponekad i slinimo i ostavljamo mnoštvo mrtvih ćelija kože na jastučnicama. I svako veče očistite lice i negujete ga i onda ga stavite na jastučnicu na kojoj se nalaze sve one nečistoće, koje ste upravo ukolnili s kože. Vredi ih češće menjati. Ne košta vas gotovo ništa. (A razmislite i o samim jastucima i njih treba menjati).

 

2. Redovno čistite svoje četkice za šminku. Preporučuje se bar jednom mesečno. Ukoliko ih zapustite one postaju leglo raznih štetnih bakterija.

3. Čistite i vaš telefon svaki dan. Zbog prljavog mobilnog telefona mogu vam se dogoditi male eksplozije akni na licu. Minut-dva čišćenja dnevno – vredi, za lepotu. Zar, ne? Jednostavno, uzmite vlažnu krpicu i u toku dana s vremena na vreme pređite sa njom preko telefona.

Briga za lepotu iznutra – kelj smoothie

Za lepotu nije se dovoljno brinuti samo “s vana”, potrebno je i organizmu dati snage za čišćenje i održavanje lepog lica.

Probajte sa ovim smoothie napitkom od kelja. Da vas upozorimo odmah, nije ekstra ukusan. Ali, možete ga uvek “pogurati” sa sokom od jabuke.

Kelj spada u listu “super hrana” namirnica. Pisali smo kako je pun antioksidanata, vitamina K, A i C, kalcijuma, …

Da bi ste napravili ovaj smoothie za lepotu (ovde potražite i jedan, koji je dobar za kosu), treba vam: 5 do 6 listova organskog kelja,1/2 organskog avokada i 1 šolja čiste filtrirane vode. Sve pomešate u blenderu i popijete. Ukoliko vam ukus ne paše, možete dodati malo bosiljka, banana ili soka od jabuke.

Šta mislite? Vredi li? Da li se vi možete setiti nekih vaših propusta kada je u pitanju nega kože?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar