Menu 

Ako imate masnu kožu onda sigurno znate kako je takav tip kože sklon aknama, mitiserima i crvenim mrljama. Dobra strana masne kože je što se na njoj dosta kasnije pojavljuju bore.

Masna koža obično izgleda poprilično debelo i sjajno, a uz naše savete ćete sigurno sprečiti mnoge komplikacije vezane uz ovaj tip kože.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Umivajte lice dva puta dnevno. Kod masne kože veoma je važno da lice umivate ujutro posle buđenja i naveče pre spavanja. Ako lice budete umivali češće od toga koža će povećati produkciju prirodnih ulja i biće još masnija nego inače.

Koristite nežna sredstva za čišćenje. Ako vam je potrebno nešto intenzivnije onda tražite preparate namenjene baš masnoj koži kao što su salicilna kiselina, glikolna kiselina ili beta-hidroksilna kiselina. Iako se obično koriste za lečenje akni ovi proizvodi su pogodni i za masnu kožu.

Eksperimentišite sredstvima za čišćenje. Iaprobajte nekoliko različitih sredstava za čišćenje lica pa se fokusirajte na onaj koji vama najviše odgovara. Poenta je da ne treba da se plašite menjati proizvode.

Ne trljajte lice. Ako kožu jako trljate na taj način podstičete proizvodnju prirodnih ulja što nikako ne želite.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Toner koristite na delovima gde je koža masna. Toner nije namenjen za korištenje na celom licu, koristite ga samo na masnim delovima, poput čela, nosa i brade. Ukoliko vam se ulje pak stvara tokom dana jednostavno ga obrišite vatom ili pamučnim krpicama, nemojte se umivati.

Budite oprezni sa hidratacijom. I masnoj koži je potrebna hidratacija, ali treba da budete oprezni. Birajte kreme na bazi vode, nipošto na bazi ulja.

Birajte odgovarajuću šminku. Podloge treba da budu tečne na bazi vode ili u prahu da bi postigli najbolji efekat.

Piling obavljajte jednom nedeljno. Na taj način ćete u potpunosti očistiti pore u kojima se nakupio višak ulja i ma koliko bilo izazov nipošto ne istiskajte bubuljice jer mogu ostati ožiljci što sigurno ne želite.

Kao što smo već napomenuli, masna koža ima i pozitivne strane, na prvom mestu to što sporije stari i manje se stvaraju bore.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar