Menu 

Šafranika je biljka za koju postoji priča kako je pronađena u grobnicama Egipta, a vekovima se koristi i u Kini. Šafranika se danas primarno koristi u vidu ulja koje se cedi iz njezinih semenki, a veoma blagotvorno deluje na kožu lica i “antiejdžing”.

Kao što je dobro poznato da biste kožu lica održali zdravom, lepom i elastičnom neophodna je dobra hidratacija, a to će vam, pored mnoštva drugih beneficija obezbediti ulje šafranike.

Ulje šafranike se kad je nega kože u pitanju koristi kao lubrikant sa okluzivnim svojstvima što znači da stvara zaštitnu barijeru na koži koja sprečava da voda ode iz kože već je zadržava.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-safflower-oil-image16215839

Ulje šafranike je veoma bogato linoleinskom kiselinom jednom od esencijalnih masnih kiselina koja obezbeđuje mnoge beneficije za zdravlje i izgled kože uključujući održavanje jačine ćelijskih membrana. Linoleinska kiselina je veoma važna i zato jer prenosi vitamine A, D, K i specijalni vitamin E koji je od velikog značaja za negu kože. Kad linoleinska kiselina dođe do sebuma, prirodnog ulja koje se nalazi na koži čija prevelika količina može izazvati začepljenje pora, a ulje šafranike to sprečava što znači da preventivno deluje na pojavu akni i mitisera.

Ulje šafranike je sjajno sredstvo za hidrataciju kože koje će vašem licu vratiti onaj zdravi sjaj. Pored toga održava elstičnost kože i sprečava isušivanje te smanjuje pojavu bora.

Ako redovno nanosite ulje šafranike na kožu, umirujuća svojstva antioksidanata koje poseduje potpomoći će zaceljenje oštećenja na koži te smanjiti postojanje upala i crvenila.

Mere predostrožnosti

Ulje šafranike ne bi trebalo uzimati kao aditiv niti putem hrane, ali je kao sastojak kozmetičkih preparata ili za nanošenje na kožu potpuno sigurno za upotrebu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar