Menu 

Sa prvim zrakama sunca gotovo sve žene na svetu počinju razmišljati o celulitu, masnim naslagama i višku kilograma koje će morati pokazati kad dođe leto. Mi vam donosimo savete koji će vam pomoći da se trajno rešite celulita.

Celulit poznat i pod nazivom narandžina kora je ženski neprijatelj broj jedan i pogađa žene svih veličina, ne samo krupnije dame. Celulit su masne naslage koje se nalaze tik ispod gornjeg sloja kože,  a najčešće sa nakuplja na zadnjici i butinama. Glavni razlog za nastanak celulita su hormoni, loša ishrana, loše životne navike, godine i genetika. Svi ovi faktori uveliko utiču na nastanak celulita jer svi oni pospešuju akumulaciju toksina kroz telo.

Ljudi decenijama konzumiraju rafinisane šećere, industrijski prerađenu hranu, izloženi su hemikalijama, konzervansima i pesticidima. Pored svega toga izloženi smo konstantnom zagađenju okoline, a sve to utiče na to da u organizam nakupljamo poprilične količine otrova koje telo nije u mogućnosti samo da izbaci i zato ih skladišti u masne ćelije da bi smanjilo izloženost vitalnih organa otrovima.

S godinama, celulit biva samo izraženiji zbog sve veće izloženosti toksinima i zato nemojte čekati i uhvatite se u koštac sa ovom omraženom pojavom već danas.

Saveti za smanjenje celulita

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-image31579197

Neprerađena hrana. Sveže voće i povrće spada u alkalnu hranu čije supstance privlače toksične materije u masnim ćelijama i na taj način ih izvlače iz organizma. Jedite što više svežeg voća i povrća i to onog organskog ako za to imate priliku.

Morska so. Umesto rafinisane soli koja je veoma kisela i umesto da posepešuje hidratizaciju ona telo dehidrira, odaberite morsku so koja je alkalna i potpomoći će eliminaciju toksina iz organizma, a promenu u jelima nećete ni primetiti.

Hidratacija. Da biste sve otrove izbacili iz organizma hidratacija je jedna od najvažnijih stavki. Dan umesto kafom započnite čašom vode, a ukoliko ne volite ukus vode na prazan želudac možete dodati i nekoliko kapi limuna. Biljni čajevi su takođe dobar izbor, a kafu i čajeve koje sadrže puno kofeina prokušajte svesti na minimum.

Detoksikacija. Čim počnete izbacivati otrovne materije iz ćelija i tkiva sledeći korak je da ih u potpunosti izbacite iz organizma. Najlakši način za izbacivanje otrova iz organizma jeste klistir koji vam može obaviti stručno lice ili vi sami uz pomoć posebnog pribora koji možete nabaviti u apotekama.

Četkanje kože/masaža. Limfne žlezde se kriju ispod same površine kože, a stimulacijom limfnog sistema uz pomoć suvog četkanja ili masaža otrovi cirkulišu prema kanalima za eliminaciju. Kožu četkajte četkama za telo, malim kružnim pokretima, nekoliko puta nedeljno.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-cellulite-massage-young-woman-making-wooden-massager-to-prevent-image31506997

Znojite se. Putem znoja izbacujemo višak otrova kroz kožu i to je sjajan način da se rešimo štetnih materija koje cirkulišu našim organizmom. Ovo je samo još jedan od mnoštva razloga zbog kojih bi trebalo da krenete u teretanu.

Izbegavajte kreme koje istanjuju kožu. Ako farmaceutskim kremama koje sadržes steroide, a koji istanjuju kožu tretirate područja zahvaćena celulitom on će postati izraženiji. Vodite se logikom, ako je koža tanka, naslage koje se nalaze ispod nje postaće vidljivije. Ako ove kreme koristite iz zdravstvenih razloga, ne savetujemo vam da ih prestanete upotrebljavati, ali pokušajte smanjiti njihovu upotrebu i pored toga kožu negujte prirodnim uljima kao što je kokosovo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar