Menu 

Sapun od maslinovog ulja je odličan način da negujete svoju kožu. Pravi “jeftini luksuz”. Možete ga kupiti ili ako ste umešni, napraviti.

Da bi se dobio sapun, maslinovo ulje se, obično meša sa lužinom i drugim sastojcima ili lekovitim biljkama. Posebno je cenjen sapun od ekstra devičanskog maslinovog ulja. Postoje i tradicionalni, potpuno prirodni, načini pravljenja ovog sapuna, a retki su oni koji ga znaju.

Ovaj sapun je, obično, vrlo tvrd, lako se peni, ali ne tako dobro kao drugi sapuni. Zato može da traje poprilično dugo. Fino mirišu, čak i ako nemaju drugih sastojaka ili mirisnih lekovitih biljaka.

On, teško da će izazvati neku alergijsku reakciju, a, uz to, vrlo je sličan prirodnim uljima naše kože i zato ona tako dobro reaguje na maslinovo ulje. Ovaj sapun hidratizira i čisti kožu, ali ne uništava naša prirodna ulja.

Maslinovo ulje sadrži više antioksidanata, vitamina E i A, koji su odlični za kožu, jer je čiste od štetnih elemenata, zbog koji dobijamo bore, nejednaku i nezdravu kožu. Sapun od maslinovog ulja može da poništi štetu koju čine našoj koži slobodni radikali.

Mnogo je razloga da pređete na ovaj sapun. Zdravlje kože i njenu lepotu i mladost možete produžiti sa ovim darom prirode. (OVDE saznajte više o maslinovom ulju)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar