Menu 

Ne paničite, imate još sasvim dovoljno vremena da se pripremite za letovanje. Mi vam donosimo tronedeljni plan koji će vam pomoći da ove godine jednostavno zablistate na plaži. Evo šta sve treba da uradite tri nedelje pre puta.

Tri nedelje pre puta počnite sa redovnim pilinzima te pri svakom tuširanju koristite posebne spužvice za masiranje. Piling bi trebalo da obavljate tri puta nedeljno da biste se rešili celulita i da bi vam koža bila meka i negovana. Nakon svakog tuširanja, telo namažite hidratantnom kremom i koristite proizvode koji sadrže jojobino ulje ili shea puter. Prirodni su i veoma dobro deluju na kožu. Isprobajte “Piling za telo od kafe i vanile”.

piling

Veoma je važno da leti kožu negujete sa blagim proizvodima koji neće izazvati iritacije, koji nisu previše masni i teški.

Dve nedelje pre puta, nabacite boju. Ako ne želite da na plaži baš izgledate kao albino onda obavezno nabacite “ten”, ali ne brinite nećemo vam preporučiti sunčanje ili solarijum već kreme za samotamnjenje. Za najbolje rezultate koristite kreme koje postepeno daju boju, zato je potrebno da krenete sa samotamnjenjem na vreme.

U današnje vreme na tržištu se može naći mnoštvo krema za ovakvo samotamnjenje koje su sasvim sigurne za upotrebu, ali da bi se boja dobro primila važno je da prvo krenete sa redovnim pilinzima. Kreme za samotamnjenje nanosite na telo posle tuširanja i to na potpuno suvu kožu. Kremu prvo nanesite na stopala, a zatim noge pa idite dalje prema licu.

Nedelju dana pre puta – depilacija. Nedelju dana pre puta, na prvom mestu obaveza trebalo bi da se nađe depilacija. Mnogo je načina na koje možete odstraniti neželjene dlačice, a depilacija voskom je sigurno najpristupačnija i najefikasnija. Postoji i laserska depilacija, ali za to vam je neophodno nešto više tretmana za najbolji rezultat.

depilacija

Ako se odlučite na depilaciju voskom treba da znate da će rezultati trajati od 3-5 nedelja i da će koža celo to vreme biti glatka. Veče pre odlaska na depilaciju istuširajte se, napravite detaljan piling kože da bi bila što uspešnija. Nakon depilacije na kožu nanesite hladne obloge da bi ublažili moguće upale i da bi se pore zatvorile, posebno na osetljivim područjima ispod pazuha ili bikini zone. Kožu nakon depilacije možete negovati i hladnim gelom aloe vere, a da biste sprečili nastanak uraslih dlaka i nakon depilacije radite piling svakih nekoliko dana.

Ako ćete depilaciju raditi sami, kod kuće, najbolji način su hladne trake sa voskom koje možete kupiti u svakoj parfumeriji, ali mi vam ne preporučujemo da bikini zonu depilirate sami već da se prepustite rukama stručnjaka. Koža na tom delu je veoma osetljiva i lako može doći do infekcije i zato ne rizikujte, posebno ne pred letovanje.

Nekoliko dana pre puta se posvetite sitnim detaljima, obavezno si priuštite manikuru i pedikuru da o tome ne biste razmišljali dok ste na plaži. Kad je u pitanju pedikura i manikura obratite pažnju na to da ih obavite u proverenim salonima koji koriste sterilan alat, jer se ovim putem možete zaraziti sa raznim bakterijama.

tamnjenje

Šta spakovati od kozmetike

Jedan dan pre puta pripremite vaš neseser sa kozmetikom i spakujte sve što će vam biti potrebno, ali opet pokušajte da ne preterate. Mi imamo spisak proizvoda bez kojih ne bi trebalo da polazite,a to su:

  • Češalj
  • Skidač laka
  • Krema za ruke
  • Vlažne maramice za skidanje šminke
  • Šampon za suvo pranje
  • Balzam za usne

Na more nemojte nositi previše šminke i nemojte se šminke, neka vam se i lice odmori od svakodnevne rutine, pustite kožu da diše i da upije sve balgodeti mora, soli i morskog vazduha. Krema za sunčanje se ne nalazi na ovom spisku, ali ona se podrazumeva. Po mogućnosti ponesite kremu i za posle sunčanja koja je jednako važna, a faktor zaštite ne bi trebalo da bude manji od 15.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar