Menu 

Pročitali ste ih sigurno mnoštvo, ali ovo su zaista odlični trikovi, sakupljeni od vrhunskih majstora za lepotu, negu i šminku.

make up1Četkice za šminku mogu potrajati duže ukoliko ih redovno perete sa malo šampona (ili blagog deterdženta za suđe) i malo mlake vode. Sušite ih položene na papirne maramice, jer ukoliko ih uspravite voda bi mogla da se slije u drvene drške i one na taj način propadaju brzo.

Nema potrebe da kupujete pilinge za telo. Možete ih jednostavno napraviti kod kuće i obično su efikasniji, a svakako jeftiniji. Jedan od najjednostavnijih i najpoznatiji je da pomešate maslinovo ulje i šećer (ili morsku so) u omeru 1:2 i smesi dodate par kapi esencijalnog ulja. Lagano je umasirajte na telo, ruke i noge pred tuširanje i onda se okupajte mlakom vodom.

Pre nego nanesete karmin, razmislite da li su vaše usne negovane. Ni u ovom slučaju vam ne treba poseban piling ili kremica za usne. Izmešajte jednake delove smeđeg šećera, maslinovog ulja i ekstrakta vanile, smesu nežno utrljajte na usne i obrišite vlažnom maramicom. Tek tada je vreme za nanošenje ruža.

make up4Kada dođe leto i vaš puder vam se čini previše svetao, ne trebate odmah kupovati novi, tamniji. Dodajte samo malo bronzera u vaš svetli puder i tu smesu nanosite dok ne dođe vreme da kupite novi puder.

make up3Ne stavljajte leti nikada previše pudera. Izgledaćete kao rastopljena tortica. Najbolji savet je da pred sam izlazak iz kuće naneste hidratantnu kremu i sasvim malo pudera (izbegavajte onaj u kamenu, a birajte kreme u boji ili BB kreme).

Za skidanje šminke jedan od najboljih prirodnih izbora je maslinovo ulje, posebno za šminku oko očiju. Samo ga nanesite na kuglicu vate i očistite lice. Pored toga što uklanja nečistoće, maslinovo ulje istovremeno hrani kožu. (OVDE pročitajte zašto je dobro da pređete na sapun od čistog maslinovog ulja)

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Goran Avram via Facebook

    <3 O:) *

Napišite komentar