Menu 

Verovali ili ne i vlažne maramice za skidanje šminke bez problema možete napraviti sami i zato ako niste sigurni u sastojke koji se nalaze u onim kupovnima mi vam predlažemo da napravite svoje od potpuno prirodnih sastojaka.

Ove maramice za skidanje šminke su kao stvorene za sve one koji imaju osetljivu kožu lica, skloni su iritacijama i crvenilu. Ideju i recept smo pronašli na Hellonatural blogu.

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike hamamelisa
  • 2 kašike ulja (bedemovo, maslinovo ili jojobino)
  • 2 kašike filtrirane vode
  • 1-2 kapi ulja čajevca
  • Rolna kuhinjskih ubrusa

sredstvo2

Sve sastojke izmešajte u manjoj posudi. Rolnu kuhinjskih ubruta prerežite na pola i stavite u plastičnu posudicu da cela stane. Nakon toga preko rolne samo prelijte pripremljenu mešavinu, zatvorite i ostavite da upije. Nakon što su ubrusi upili svu tekućinu lagano izvadite kartonsku rolnu i okrenite ubruse tako da se i druga strana dobro namoči.

Na poklopcu od posude u kojoj ubrusi stoje možete probušiti rupicu i izvući početnu maramicu.

sredstvo

Napomena: Ako vam maramice nisu dovoljno vlažne, povećajte količinu sastojaka, ali omer mora da ostane isti. Isto tako, od navedenih sastojaka možete napraviti i sredstvo za skidanje šminke, jednostavno izmešajte sve sastojke osim ulja čajevca, sipajte u flašicu i jednostavno skidajte šminku tako da malo tečnosti stavite na blaznicu i obrišete lice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar